Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 души са арестувани при спецакцията в Пазарджишка област

13 души са задържани при вчерашната специализирана операция на територията на Пазарджишка област, съобщиха от полицията. 

В акцията бяха ангажирани служители от областната дирекция в Пазарджик, районните управления в Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище, както и екипи на жандармерията от Пловдив.  

В хода на полицейските действия са проверени 1593 души, 11 147 моторни превозни средства, 9 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 8 автоморги и сервизи, 13 заложни къщи и 79 търговски обекта. 

Образувани са 20 преписки и досъдебни производства. Съставени са 96 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. 

Установени са извършителите на осем кражби, четирима са задържани заради притежаване на наркотични вещества. По отношение на превенцията по така нареченото купуване на гласове, нарушения не са открити. 

В Лесичово е задържан 30-годишен мъж прострелял куче с пневматична пушка. В септемврийското село Ковачево, в жилище полицаите са открили незаконен казан за изваряване на ракия и са иззели 44 литра с алкохол без бандерол предназначен за продажба. 

Двама водачи са задържани за шофиране на автомобили под въздействието на наркотици, а още толкова са установените случаи на съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина.   


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гледат делото срещу близнаците Динкови

В Пловдивския районен съд продължава делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица. Двамата братя са обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли миналата година.   Преди началото на съдебното заседание близки, роднини и съграждани на убития..

публикувано на 08.07.24 в 07:52

Изложба отбелязва 105 години от рождението на Николай Хайтов

Община „Родопи“ ще отбележи 105 години от рождението на писателя Николай  Хайтов. Домакин на първото от поредицата събития в общината е Народно читалище „Светлина-1900“ в село Цалапица.  Там ще бъде подредена изложба с плакати на филми по сценарии на Хайтов и пиеси по сборника „Диви разкази“. Ще бъде показан и филмът  „Хорото вътре в мен“...

публикувано на 08.07.24 в 07:47

Над 120 дка земеделски площи изгоряха край Карлово

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладени. В  Карлово са изгорели 100 декара с овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Вероятно искра при работа на селскостопанска машина е станала причина за пожара.  Три пожара в Карловско вдигнаха на крак..

публикувано на 07.07.24 в 22:16

Три пожара в Карловско вдигнаха на крак Пожарната в неделя

В неделния следобед няколко пожара с широк фронт се разразиха в Карлово, между  селата Брезово, Дрангово и Розовец.  Пожарът в Розовец обхвана бързо сухи треви и храсти на площ около 5-6 декара.   Между Брезово и Дрангово огънят обхвана житен масив, сухи треви и храсти, както и горски масив.7  екипа огнеборци се опитват да овладеят пожара, обхванал..

публикувано на 07.07.24 в 17:23

Въздушната линейка превози пострадал мъж от вр. Ботев до УМБАЛ "Св. Георги"

Медицинският хеликоптер  е транспортирал пациент до УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив след инцидент в Стара планина. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба.  Това е първа реална спасителна мисия в планински условия, посочват от Хели Мед Сървиз.  От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че 39-годишният е  турист от Русе. Той е транспортиран с..

публикувано на 07.07.24 в 13:46