Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студено и дъждовно време, в Пловдив до 8°

Днес ще се задържи облачно. Преди обяд все още на много места ще има валежи от дъжд, а в планинските райони - и от сняг.

След обяд навсякъде валежите ще спират. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. 

Максималните температури ще са между 4° и 9°. 

В Пловдив минималната температура ще е около , а максималната - около .

Атмосферното налягане все още е по-ниско от средното за месеца - още ще се повиши. 

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, преди обяд в масивите от Източна България - от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

В четвъртък и петък на отделни места в крайните южни и в планинските райони ще превали дъжд. В останалата част от страната ще е без валежи, ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са от минус 3° - минус 4° във високите полета в Западна България до 4°-5° в Югоизточна, а максималните - между 7° и 12°.

В събота вятърът ще стихне, преди обяд ще преобладава слънчево време и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи. След обяд облачността ще се увеличи и до вечерта на места в Западна България ще превали слаб дъжд.

В неделя ще духа слаб североизточен вятър. Ще бъде облачно, на отделни места в Западна и Южна България ще има и слаби превалявания. По-късно през деня валежите ще се активизират и през нощта срещу понеделник ще обхванат цялата страна.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Над 120 дка земеделски площи изгоряха край Карлово

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладяни. В  Карлово са изгорели 100 декара с овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Вероятно искра при работа на селскостопанска машина е станала причина за пожара.  Между Брезово и Дрангово огънят  унищожи..

публикувано на 07.07.24 в 22:16

Три пожара в Карловско вдигнаха на крак Пожарната в неделя

В неделния следобед няколко пожара с широк фронт се разразиха в Карлово, между  селата Брезово, Дрангово и Розовец.  Пожарът в Розовец обхвана бързо сухи треви и храсти на площ около 5-6 декара.   Между Брезово и Дрангово огънят обхвана житен масив, сухи треви и храсти, както и горски масив.7  екипа огнеборци се опитват да овладеят пожара, обхванал..

публикувано на 07.07.24 в 17:23

Въздушната линейка превози пострадал мъж от вр. Ботев до УМБАЛ "Св. Георги"

Медицинският хеликоптер  е транспортирал пациент до УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив след инцидент в Стара планина. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба.  Това е първа реална спасителна мисия в планински условия, посочват от Хели Мед Сървиз.  От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че 39-годишният е  турист от Русе. Той е транспортиран с..

публикувано на 07.07.24 в 13:46

Нови проучвания на Асенова крепост започват археолозите

За първи път от 10 години насам ще има теренни проучвания на Асенова крепост. За това съобщиха от Регионалния исторически музей - Асеновград.  Ръководител на проучванията ще бъде археолог Запрянка Кръстева-Арабаджиева. Сумата, която Министерството на културата се очаква да отпусне е 61 808 лева.  Проучванията ще започват през август...

обновено на 07.07.24 в 08:11

На 7 юли Църквата почита Св. Неделя

Българската православна църква отбелязва деня на Света Неделя и Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии.  Те били християни от различни народности: едни били от местните племена, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, други просто пребивали тук, като войници или пленници, но носели в..

обновено на 07.07.24 в 07:53