Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна Великденският базар "Капана"

Великденският базар „Капана“ отвори врати днес по обяд на надлеза на ул. „Гладстон“, срещу Централна поща в Пловдив. Той продължава общо 10 дни, като закриването е предвидено на 17 април.

Над 100 занаятчии показват своите изделия в сферата на натуралната козметика, лимитирани серии дрехи, бижута, аксесоари, книги, свещи, керамични съдове и др. 

Посетителите ще могат да се насладят на селекция от био и натурални шоколади, кафе, хляб и печива, мед, тахани, люти сосове, гофрети, чай и натурални сокове. Ще има и натурални лакомства и аксесоари и за домашните любимци, уточняват организаторите.

На Великден, 16 април, за най-малките посетители ще се появят великденският заек и неговите приятели, а родителите ще могат да се насладят на коктейли от бар „Капана“.

През цялото време базар „Капана“ ще бъде озвучен от музика на живо, ще има много вкусна храна и напитки от нашата „Вкусна спирка“, допълват организаторите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Селяни от Боянци пребиха жестоко свой съсед

Участник в сбиване в село Боянци е в болница с опасност за живота. Около 21.30 ч. снощи асеновградски  полицаи се отзовали на сигнал за помощ заради  възникнала пиянска свада в покрайнините на селото.  След  намесата им саморазправата между няколко съседи е прекратена. С линейка в пловдивска болница е транспортиран единият от мъжете, на 48 години,..

публикувано на 29.08.24 в 11:11

Заради ремонти децата от ОУ "Антим I" ще учат в други сгради

В програма "Точно днес" говорим за летните ремонти на училищата в Пловдив.  Уточняваме къде ще учат малките ученици от Основно училище "Екзарх Антим Първи" от 16 септември, в разговор с директора Катерина Василева.  Тя съобщи, че при тях паралелно вървят два процеса на реконструкции и строеж. Първият ремонт е на основната сграда с пари от Плана за..

обновено на 29.08.24 в 10:31

Над 515 милиона лева струва на България вълната от предсрочни избори

В края на октомври предстои българските избиратели отново да отидат до урните, за да гласуват за народни представители в 51-вото Народно събрание. Това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни.  От началото на 2021 г. досега страната ни е похарчила близо  515 млн.лв. за провеждането на парламентарни избори , съобщава БТА. В тази..

обновено на 29.08.24 в 10:12

Днес почитаме Свети Йоан Кръстител

На днешния 29 август православната църква почита свети Йоан Кръстител. В българската традиция денят се нарича още Секновение, защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото.   Почитайки св. Йоан Предтеча като най-велик от пророците, Църквата посвещава на неговата памет няколко дни в годината.   Когато бил на 30 години, св. Йоан..

публикувано на 29.08.24 в 10:11

Очакват се валежи, градушки и лек спад на температурите

От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха предупреждение за интензивни валежи и гръмотевици в области от Североизточна и в Югозападна България, както и в Софийска област. Днес преди обяд над Източна България, а след обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще..

обновено на 29.08.24 в 08:39