Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поезия и психология във „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс“ на Ралица Стоянова, както и за съвместната изложба с нейната сестра близначка Росица. Събитието е с вход свободен, на 5 май. 

Говорим и с психолога и педагог Биляна Стоянова за нещата, които правим, когато ни липсва усещането за щастие и какво забравяме да направим?

Очаквайте рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев.

Четвърти май е международен ден на "Междузвездни войни", неофициален празник, който събира феновете на космическата приключенска поредица всяка година.

Заедно сме и започваме, след новините в 13 часа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" поемаме към 22 август

Четвъртък сутрин посрещаме с анализи и коментари на темите от деня, които следим в развитие. Ето и какви са те: На политическата сцена –  поредното дежавю за съставяне на кабинет и неизвестните кога ще бъдат седмите поредни предсрочни парламентарни избори след като президентът отказа да подпише указа за служебното правителство и премина към..

публикувано на 21.08.24 в 17:00

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 21.08.24 в 15:40

"Вход свободен" - водата е живот

Човешкият организъм се състои от 70 - 75 % вода. Чрез водата се транспортират хранителните вещаства до всяка клетка на тялото и пак чрез нея се отвеждат отпадъчните продукти след обмяната на вещаствата от клетките. Водата регулира телесната ни температура. В последните години доста от нас се замислят за качеството на питейната вода. Снабдяваме..

публикувано на 21.08.24 в 14:00

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

В сряда споделяме следобедните часове с Вас и обещаваме да бъде интересно!  Гергана Ангелова от Сдружение "Творчески комплекс Инкубатор" ще бъде наш гост, за да покани всички ни на десетото юбилейно издание на любимия пловдивски фестивал Shake That Хълм, който ще се проведе отново в подножието на Младежки хълм от 30.08. до 01.09.  10 години ЗАЕДНО е..

публикувано на 21.08.24 в 09:30

С посоките на лятото - "Точно днес"

След жегите поехме глътка свежест - кратък дъжд. Лятото отново е във власт, но леко по-дискретно и отново жегата ни предстои с очакване, мечти и пътешествия.  На родна територия отново сме на стартовата линия за съставяне на  кабинет - политиците са лаконични, перспективите - неясни, очакванията - неизменни, за да успее да заработи изборният механизъм..

публикувано на 20.08.24 в 17:28