Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Големите и малките реки" на Любомир Калудов

В културен център "Тракарт" ще се състои премиерата на книгата "Големите и малките реки" на Любомир Калудов. 

Авторът е поет, писател, публицист и фотограф. По професия –лекар, хирург. Книгата е носител на наградата „Пегас“ 2020 г.

Модератор на срещата ще е  Виделина Гандева, входът е свободен.

Организаторите пишат още: Издателство „Изток –Запад“ поема риск да издаде този текст. Жанрът е неопределен – сборник разкази или фрагментарен роман. Разказите в тази книга се връщат към едно неотдавнашно време, когато на тридесет километра от границата се проверяваха паспортите. 

"Любомир Калудов е изящен разказвач с елегантен изказ и изключителен усет за ирония и самоирония." П. Делчев -редактор

Любомир Калудов живее и работи в Бургас. По професия е лекар -хирург. Завършил е Медицинската академия в София и има квалификация по различни направления в общата хирургия. Специализирал е пластична хирургия в България, Чехия, Турция и Русия. Множество публикации на конгреси и международни форуми. Основател на клиниката по изгаряния и пластична хирургия в Бургас. През последните години – хирург в клиника „Лайф хоспитал“ Бургас. Няколко самостоятелни фотоизложби в България и Италия. Награда за фотография в Кьолн Германия. Високи оценки в руски сайтове за фотография. Публицистика във вестниците „Дневник“, „Труд“, „Черноморски фар“, „Десант“ и др. Едни от най-четените текстове в електронните издания: „Либерален преглед“ и „Епицентър“. Самостоятелни проучвания на долмените в Странджа. 

Авторът има публикувани текстове в сборници и електронни сайтове, както и има десетки литературни награди.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изложба в Пловдив показва битката на Казахстан срещу ядрените оръжия

В Народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив ще бъде открита фотоизложба, посветена на Международния ден за действия срещу ядрените опити - 29 август и 33 години от закриването на Семипалатинския ядрен изпитателен полигон. Той е първият в СССР и един от трите най-големи ядрени полигона в света. В продължение на 40 години на Семипалатинския..

обновено на 26.08.24 в 08:41

В "Срещите" - за не/възможното бъдеще

Тази събота "Срещите" ви предлагат разговор по книгата на британския журналист Хеймиш Макрей "Светът през 2050 година". Събеседник е журналистът и създател на "Дигитални истории" Георги Караманев. Как ще изглежда светът през 2050 година? Какво влияние ще окажат на нашето глобално общество сложните сили на промяната – демография, околна среда,..

обновено на 24.08.24 в 09:10

Античният театър събира опера и оперета в грандиозна гала

Спектакълът-калейдоскоп „Viva l`operetta, viva l`opera“ ще бъде представен на Античния театър. Участниците предлагат на публиката романтична разходка във Венеция, посещение на бал в Савоя или из бохемските улици на Монмартър с обединяващите теми в оперетни шедьоври и оперни класики под диригентската палка на музикалния директор на Виенската..

обновено на 24.08.24 в 07:33

„(Едно)временно“ графика и масло на Симона Благоева

Първа самостоятелна изложба открива в родния си град Пловдив младата художничка Симона Благоева. Експозицията е озаглавена „(Едно)временно“ и съдържа цикъл графика и маслени картини. Изложбата е подредена в Галерия „Арсенал“ на ул. „Магура“ № 4 в Квартала на творческите индустрии „Капана“. Симона Благоева очаква своите приятели и тези на..

публикувано на 23.08.24 в 08:44

Изложба в Пловдив по случай Деня на независимостта на Украйна

В Музейна галерия „Димитър Георгиев“ в Пловдив се открива изложба на украинска художничка Оксана Стратийчук . Експозицията е под мотото „Пейзаж и натюрморт“ и е посветена на Деня на независимостта на Украйна, който се чества 24 август.  Проявата е под патронажа на почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев и Посолството на..

публикувано на 23.08.24 в 07:48