Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третата стъпка в юли преди и след дъжда - "Точно днес"

Месец след като новото Правителство на България стана факт, НС все още не работи в пълния си капацитет. Двете основни  управляващи коалиции продължават да твърдят, че недоверието между тях е константа. Реалните решения в интерес на обществото са отложени за времето, когато неяснотите около заместник-министрите, шефовете на парламентарни комсии и областните управители бъде заменена с поета отговорност от тях.

За ефекта  от безпрецедентната за страната ни управленска сделка за ротационен премиер, плаващите мнозинства, странните приятелства и старите антагонизми и продължаващото надлъгване за позиции - събеседник - политологът Цветанка Андреева

В пиковия за туризма период  в началото на юли се оказа, че прогнозите за силен летен сезон в страната ни с очаквани около 5 милиона чуждестранни туристи са преувеличени. Ще сработи ли формулата "стойност, сигурност, стабилност", около която браншът се обедини в средата на май. Какви са равносметките и надеждите свързани с летния сезон на  територията на предлагането на алтернативни туристически продукти. Ще разговаряме с председателя на Българска асоциация за алтернативен туризъм  Любомир Попйорданов. 

Художникът Юлиян Табаков създава GENESIS със свои творби от последните седем година, които представя във флуидна комбинация  в различни изложбени пространства в няколко големи български града. Откриването на изложбата му в Пловдив е на 5 юли в галерия "2019" на ул. "Гладстон" 32. Кога невъзможността е превърната в избор и кога желанията надскачат даденостите на битието - интервю с Юлиян Табаков, който е сценограф на оперния  спектакъл  "Милосърдието на Тит"  на сцената на Античния театър в рамките на OPERA OPEN на 15 юли.

В програма "Точно днес" в понеделник  ще  разговаряме за стартиращите от 3 до 9 юли  в Сопот ВАЗОВИ ПРАЗНИЦИ. През 2023 г. се навършват 173 години от рождението на  Партиарха на българската литература Иван Вазов. Събеседник е Борислава Петрова - директор на Къща-музей "Иван Вазов".

Във времето за култура след 9.00 ч. чуйте автора на поетичната книга "Понякога се случва" Цветозар Цаков за извивките на съзнанието между реалността и вечните въпроси. Стихосбирката излезе с печата на издателство "Жанет 45".

А в "Добро утро, Ден" ще си спомним гостуването на художника Атанас Карадечев в тази рубрика с откъс от  споделеното  от него пред Радио Пловдив за миговете в живота, които ни карат да се чувстваме щастливи.

Началото е в 7 сутринта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Октомври ни носи богатствата на есента и нейните багри, хладни утрини и топли дни! Заедно с цялата си красота, есента идва и със своите предизвикателствана - един сезон, в който ни предстои да се разделим със забавата и безгрижието на лятото, но и да  подготвим съзнанието и тялото си за срещата със зимата. За да направим тези процеси по-плавни и..

публикувано на 05.10.24 в 16:05

Зорница Танева от "Нощ на ангелите" в Добро утро, ден"

В рубриката „Добро утро, ден“ тази седмица ви срещаме с младата майка Зорница Танева, за която доброто няма граници, а благотворителността е висша форма на удовлетворение. На пловдивчани тя е по-известна като човекът, който е двигател на благотворителната инициатива „Нощ на ангелите“. Инициатива, която вече 5 години подкрепя хора, нуждаещи се от..

обновено на 04.10.24 в 17:02

Октомврийски теми с лятно време в "Ден след ден"

С прогноза, но не за октомврийското лято, на което се радваме днес, а за времето след изборите започва следобедната програма на Радио Пловдив на 4-ти октомври. Социологът Добромир Живков говори за последното проучване и това как би изглеждал състава на новия парламент след вота.  Продължаваме и с градски проблеми, свързани с необходимостта от спешни..

публикувано на 04.10.24 в 14:56

"Вход свободен" за животните с любов и доброто около нас

4-ти октомври е денят, в който хиляди природозащитници по цял свят и организации за закрила на животните отбелязват Световния ден за защита на животните. Началото му е поставено през далечната 1931 г. от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция. Организациите за защита на животните използват празника, за да насочат..

публикувано на 04.10.24 в 09:30

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08