Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва занаятчийски фестивал в Асеновград

Двудневен фестивал в Асеновград представя творбите на местни автори.

Сред тях са ножари, майстори на глина, керамика и текстил, както и ръчно изработени бижута и плетени играчки. По време на фестивала ще има и творчески работилници. На тях ще бъдат представени техниките на тъкане и везане.

Творческият базар и артистичните ателиета са разположени на площада пред Туристическия информационен център в Асеновград.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Наемите за общинските имоти ще се увеличат от октомври

Поскъпване от 1-ви октомври на наемите за ползване на общинските имоти в Пловдив предлага местната власт. Проектонаредбата за началния размер на наемите е публикувана за обществено обсъждане. Основната цел на проекта е по-добро стопанисване на общинските имоти, използването им по предназначение и увеличаване на приходите в местния бюджет...

публикувано на 29.08.24 в 13:28

Пещерата "Чая" край Чепеларе разкрива тайни отпреди 30 века

Най-атрактивната находка в пещерно обиталище „Чая“ тази година е зъб от пещерен лъв . Това съобщи Марин Господинов , директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. "Отнасяме находките към плиоценската бозайна фауна", поясни Господинов. Спелеологът, заедно с екипа, ръкододен от София Христева от Регионалния археологически музея в Пловдив, за..

публикувано на 29.08.24 в 12:13

Селяни от Боянци пребиха жестоко свой съсед

Участник в сбиване в село Боянци е в болница с опасност за живота. Около 21.30 ч. снощи асеновградски  полицаи се отзовали на сигнал за помощ заради  възникнала пиянска свада в покрайнините на селото.  След  намесата им саморазправата между няколко съседи е прекратена. С линейка в пловдивска болница е транспортиран единият от мъжете, на 48 години,..

публикувано на 29.08.24 в 11:11

Заради ремонти децата от ОУ "Антим I" ще учат в други сгради

В програма "Точно днес" говорим за летните ремонти на училищата в Пловдив.  Уточняваме къде ще учат малките ученици от Основно училище "Екзарх Антим Първи" от 16 септември, в разговор с директора Катерина Василева.  Тя съобщи, че при тях паралелно вървят два процеса на реконструкции и строеж. Първият ремонт е на основната сграда с пари от Плана за..

обновено на 29.08.24 в 10:31

Над 515 милиона лева струва на България вълната от предсрочни избори

В края на октомври предстои българските избиратели отново да отидат до урните, за да гласуват за народни представители в 51-вото Народно събрание. Това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни.  От началото на 2021 г. досега страната ни е похарчила близо  515 млн.лв. за провеждането на парламентарни избори , съобщава БТА. В тази..

обновено на 29.08.24 в 10:12