Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на мюзикъла "Семейство Адамс" на Античния театър

Премиерата на бродуейския мюзикъл „Семейство Адамс“ ще се състои тази вечер на Античния театър.

Спектакълът от програмата на OPERA OPEN e с режисьор Петър Одажиев, диригент е Вилиана Вълчева. Сценографията е на  Петко Танчев. За пръв път в постановка на Опера Пловдив се използва и изкуствен интелект, за да се генерират елементи от мапинга, коитто превръщат естетвения античен декор в мрачния дом на семейство Адамс.

В образите влизат солистите Юлия Йорданова – Керана, Евгений Арабаджиев, Калина Костова, Цвети Пеняшки, Димитър Ангелов и др. с хор, балет и оркестър на Опера Пловдив.

Режисьорът Петър Одажиев представя една добронамерена пародия на черната комедия с намигване на базата на рисуваните герои, които са популярни по целия свят.

Спектакълът се осъществява със съдействието на „Софийски музикален театър“.

OPERA OPEN е част от програма „Наследство 2023“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПХ представя серия от летни изложби през юли и август

За летните изложби на Дружеството на пловдивските художници, разговаряме в "зона култура" с председателя  Лидия Симеонова .  Симеонова съобщи, че другата седмица ще открият две нови изложби на дружеството.  На 9 юли се открива изложбата "Образът като преживяване" в галерия „Пловдив“, ул. "Авксентий Велешки" 20. В нея ще вземат участие..

публикувано на 04.07.24 в 10:36

Четирима фотографи представят изложба в Мексиканската къща

Четирима магистри по фотография от АМТИИ – Димитър Георгиев, Дамян Дечев, Любен Зехтински и Яна Ингилизова ще открият обща изложба в Мексиканската къща в Стария Пловдив. В своето авторско представяне, озаглавено „Четири очи“, Димитър Георгиев излага над 20 фотографии и инсталации. Всяко от „очите“ представлява ниво на въздействие на..

публикувано на 03.07.24 в 11:33

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурни обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 11:22

"Обичайните заподозрени" тази вечер в Пловдив

Стефан Вълдобрев и групата му "Обичайните заподозрени" излизат тази вечер на сцената на Летен театър "Бунарджика". Концертът започва от 20.30 часа и включва хитове на бандата.   "Обичайните заподозрени" ще представят новия си албум "!Удивителни Въпросителни?", който излезе на 20 май.  Албумът съдържа 11 жанрово и тематично разнообразни песни,..

публикувано на 02.07.24 в 08:44

Маестро Диан Чобанов за новата си роля в Операта

В последната неделя на юни в предаването Клуб "Неделя" гостува Маестро Диан Чобанов, който от края на януари тази година е и  директор на Държавна опера – Пловдив.  За приоритетите, които е определил като най-важни в своята работа, за все по-засилващата нужда на институцията под тепетата от собствена сграда, за ролята на Концертна зала днес и..

публикувано на 01.07.24 в 16:35