Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събраха още тонове отпадъци от "Столипиново"

| обновено на 26.08.23 в 20:51

Продължават акциите за ликвидиране на незаконните сметища в "Столипиново". 120 тона отпадъци са събрали днес "Чистота" от първите номера на ул. „Крайна”. 

Изчистено е и обръщалото на градските автобуси, което също бе заринато със смет. Включиха се екипи с тежка техника – челен товарач и 4 камиона, които направиха общо 13 курса до депото в Цалапица, съобщиха от общинското предприятие. 

Преди седмица бяха извозени 134 тона  отпадъци от ул. „Крайречна”, припомни директорът Димитър Георгиев. От началото на месеца са разчистени нерегламентирани сметища на улиците „Мургавец”, „Острец”, „Кедър”,„Сокол”, „Прохлада”, „Лотос” и др. Някои междублокови пространства, включително и на ул. „Крайна”, са почиствани по няколко пъти. Този месец са събрани общо над  500 тона отпадъци.

Всеи ден в „Столипиново”, отделно от обичайното обслужване на контейнерите, се събира и разпиляната край казаните смет.

Полагаме много усилия да чистим квартала, за да не пламнат зарази или пожари в горещите дни. Сезирал съм компетентните институции да съдействат, като засилят контрола върху нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, каза Димитър Георгиев.


По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча, област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.  Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби. 

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи каза гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град..

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38

Областният управител поиска военна помощ за пожара в Отец Паисиево

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева отправи искане към Министерството на отбраната за помощ за овладяването и потушаването на пожара, който се разрази към 13.30 часа във вилната зона на калояновското село Отец Паисиево. Искането е отправено към 61-ва Стрямска механизирана бригада за участие с инженерна техника и жива сила. На..

публикувано на 16.07.24 в 15:33