Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С актуалните теми „Точно днес“

| обновено на 27.08.23 в 18:31
Снимка: Иво Чолаков

В първото утро на новата седмица проследяваме и говорим по най-важните събития от Пловдив, областта и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Протестите на роднини и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапицаотново ще протестират заради бавното разследавне на жестокото престъпление. Повече за готвените протести ще научим от репортажа на Живка Танчева.

За днес е насрочено общественото обсъждане на проекта за бюджет на Община Пловдив за тази година. Доволни ли са пловдивчани от рекордните над 655 милиона лева за града? Отговорите потърси Даниела Добрева.

Икономическият анализатор Светозар Гледачев ще направи подробен анализ на разпределението на средствата и ще ни каже дали заради заемите на Пловдив може да се стигне до увеличение на местни данъци и такси след изборите.

И още теми в утрото точно днес:

Нов политически сезон, нови изненади. Депутатите се връщат на работа на 1-ви септември, след като бяха прекалено тихи на фона на случващото се в страната. Следват ли изпитания и неизвестни пред управляващото мнозинство и ще продължи ли президентът Румен Радев атаката си срещу правителството? Политологът и университетски преподавател Любомир Стефанов ще ни даде отговорите.

От какво е провокирано връщането на Васил Божков на родна земя и можем ли да очакваме нови разкрития за задкулисието у нас? Владимир Дончев, който е бивш депутат и бивш председател на парламентарната вътрешна комисия с анализ на ситуацията.

В зона „Култура“ повдигаме театралната завеса с разговор с актьора Стоян Радев, който ще ни разкаже за спектакъла „Мухите“ на Шуменския театър. Постановката ще се играе на Античния театър в Пловдив на 30 август, а в нея са поставени важни и днес теми.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ще си припомним гостуването на Петър Салчев.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Октомври ни носи богатствата на есента и нейните багри, хладни утрини и топли дни! Заедно с цялата си красота, есента идва и със своите предизвикателствана - един сезон, в който ни предстои да се разделим със забавата и безгрижието на лятото, но и да  подготвим съзнанието и тялото си за срещата със зимата. За да направим тези процеси по-плавни и..

публикувано на 05.10.24 в 16:05

Зорница Танева от "Нощ на ангелите" в Добро утро, ден"

В рубриката „Добро утро, ден“ тази седмица ви срещаме с младата майка Зорница Танева, за която доброто няма граници, а благотворителността е висша форма на удовлетворение. На пловдивчани тя е по-известна като човекът, който е двигател на благотворителната инициатива „Нощ на ангелите“. Инициатива, която вече 5 години подкрепя хора, нуждаещи се от..

обновено на 04.10.24 в 17:02

Октомврийски теми с лятно време в "Ден след ден"

С прогноза, но не за октомврийското лято, на което се радваме днес, а за времето след изборите започва следобедната програма на Радио Пловдив на 4-ти октомври. Социологът Добромир Живков говори за последното проучване и това как би изглеждал състава на новия парламент след вота.  Продължаваме и с градски проблеми, свързани с необходимостта от спешни..

публикувано на 04.10.24 в 14:56

"Вход свободен" за животните с любов и доброто около нас

4-ти октомври е денят, в който хиляди природозащитници по цял свят и организации за закрила на животните отбелязват Световния ден за защита на животните. Началото му е поставено през далечната 1931 г. от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция. Организациите за защита на животните използват празника, за да насочат..

публикувано на 04.10.24 в 09:30

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08