Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Тотев подаде оставка като лидер на ГЕРБ- Пловдив, ИК я прие

| обновено на 12.09.23 в 15:58

Изпълнителната комисия на ГЕРБ разгледа и прие оставката на областния координатор на ГЕРБ – Пловдив Иван Тотев, се съобщава в прессъобщение на партията.

В мотивите си за оставката Тотев посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител.

ИК на ГЕРБ прие оставката и благодари на Иван Тотев за работата му през годините. 

За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБ – Пловдив, Изпълнителната комисия е назначила кметът на район "Западен" Димитър Колев. 

Въпреки подадената оставка Иван Тотев остава член на Ипълнителната комисия на ГЕРБ, потвърдиха от пресцентъра на партията.

Днес Тотев запази мълчание, но публикува позицията си на личната си фейсбук страница. Ето какво написа той:

"Идва време, в което човек трябва да предаде щафетата и затвори даден цикъл от живота си. След 15 години като областен координатор на #ГЕРБ в Пловдив, след много понесени рани, спечелени битки и победи, мисля, че е време да предам ръководството на ГЕРБ в града. Благодаря на всички колеги, приятели и съмишленици, с които съм работил на тази позиция от 2008-ма година до момента! Ще продължа да работя с цялото си сърце, душа и любов за каузата, наречена ГЕРБ и утвърдения от #Пловдив. P.S. Колеги, стягайте се, предстои ни много работа!"

Днес останалите членове на местното ръководство, 3-ма от които са районни кметове на Пловдив, останаха изненадани от новината. Всички обаче отказаха коментар. 

Припомням, че Иван Тотев бе 2 последователни мандата кмет на Пловдив от 2011 до 2019 г. Преди това бе областен управител, бе и народен представител. 

От ГЕРБ съобщават, че е приключил процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, направени от местните структури. 

Партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини. Днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите. 

На места ГЕРБ ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции. 

За Пловдив се спрягат имената на бившия депутат и областен управител Дани Каназирева, районните кметове Костадин Димитров и Георги Стаменов, както и на заместник-кмета Стефан Стоянов. 

В листите за съветници ще бъде даден път на на членове на Младежки ГЕРБ и представители на гражданска квота, а в листите за общински съветници ще има минимум с 50% нови лица.

В следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево /обновява се/

Учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации.  По неофициална информация загинали са двамата пилоти на борда. Заради трагичния инцидент МО отмени планираното за утре авиошоу. На този етап не можем нито да потвърдим, нито да отречем информацията за загинали..

публикувано на 13.09.24 в 13:19

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

публикувано на 13.09.24 в 13:17

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

публикувано на 13.09.24 в 13:02

Двама пострадаха при катастрофа край Садово

Близо 6 часа бе затруднен трафикът в района на Садово заради тежка катастрофа с 2-ма пострадали.  От полицията уточняват, че сигналът за възникнало ПТП в района на 242 км на главен път І-8 е подаден около 5,30 ч. По първоначални данни е настъпил челен удар между два леки автомобила.  Пострадали са водачите - 67-годишна жена и 41-годишен мъж,..

обновено на 13.09.24 в 12:06

РСМ не е напуснала предизборната реторика, нека се върне към реализма

България винаги е била отворена за диалог с Република Северна Македония (РСМ) и България очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, но и да даде тласък на икономическото сътрудничество. Ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и отворените проблеми между нас, каза президентът Румен Радев. Президентът..

публикувано на 13.09.24 в 11:07