Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ - преди старта на предизборната кампания

| обновено на 27.09.23 в 16:43
Снимка: Димитра Лефтерова

Само ден ни дели до старта на предизборната кампания. Кандидатите вече загряват, а избирателите логично питат – ще имаме ли честен вот? Отговорите търсим в утрото на 28 септември, ето какво ще чуете до 9.30 часа:

Има ли предпоставки за по-малко изборни нарушения и манипулации на местните избори? Председателят на Обществения съвет към ЦИК Цветелина Пенева ще бъде наш събеседник по темата.

С какви амбиции партия „Възраждане“ ще се яви на изборите в Пловдив? Ангел Георгиев, който е кандидат за кмет на партията ще ни даде отговор на този въпрос.

А каква ще е битката за Пловдив след мандата на кмета Здравко Димитров? И вижда ли се светлина в тунела за града? Политическият журналист и анализатор Иван Тропанкев, който е пловдивчанин, ще направи анализ на предизборната ситуация в града.

Ще говорим и за предложения от Министерството на финансите пакет от данъчни закони. Коментарът ще е на бившият вицепремиер Николай Василев.

В Зона „Култура“ – покана за концерт на перкусионен ансамбъл „Престо“ в Първо Студио на Радио Пловдив. Повече за него ще научим от Петър Салчев, основен инциатор на Камерна сцена Пловдив.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни гостува Огнян Видев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - протести и туризъм

Утрото с Радио Пловдив на 20 септември започва с актуалните теми и събития. Минаваме през два протеста, студентска конференция на тема съвременно изкуство, за да стигнем до туристическия сезон. Ето и темите и събеседниците. Фармацевтите готвят протести заради продажбата на лекарства с автомати. Какви са притесненията им питаме председателя на..

публикувано на 19.09.24 в 16:48

В симбиоза с „Вход свободен“

Привличаме вниманието ви с интересни акценти. Гостува ни Борислава Димитрова. Коментираме събитието „Еко-ЗооСимбиоза“, на 21 септември, в събота, в парк „Каменица“. С психотерапевта Кремена Станилова говорим за нуждата от отпускането, в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев...

обновено на 19.09.24 в 09:40

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 18.09.24 в 15:53

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30