Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха с водосвет Южната трибуна на стадион "Локомотив"

Освещаването на Южната трибуна на стадион "Локомотив"
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Новата Южна трибуна на стадион "Локомотив" бе официално открита с водосвет днес. "Черно-белите" фенове ще стъпят за първи път на нея днес ог 20:00 часа, котаго Локомотив ((Пловдив) излиза срещу ЦСКА в дербито от 12 кръг на Първа лига. Там е и секторът за гостуващата агитка.

Трибуната разполага с 2846 места, като 70 процента от тях са покрити с козирка. 1040 места в западната част са отделени със специален плексиглас в сектор за гостуващи привърженици.

На водосвета бе единият от собствениците на клуба Адам Сотков, лидрът на ГЕРБ Бойко Борисов, областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, Костадин Язов, който отговаря за строителството на съоръжението от страна на Община Пловдив, Живко Желев – управител на фирмата-строител на стадиона, легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев и бившият изпълнителен директор на футболния клуб Атанас Узунов.

„Имам удоволствието да поканя на откриването на Южната трибуна човека, благодарение на когото това стана възможно – както двете трибуни, които вече са готови, така и бъдещите две. Изказвам благодарности към г-н Борисов като собственик и от името на цялата локомотивска общност“, заяви Адам Сотков.

„Ще стане едно прекрасно съоръжение. Едновременно с тази трибуна сме обещали да се направи и паркингът, за да стане едно хубаво комлексче.

След стадиона на Ботев и Локомотив гледат с повече оптимизъм бъдещето, виждайки тези готови трибуни. Другата трибуна също расте. Отборът им е първи. Както винаги съм казвал, аз нямам неизпълнени обещания.“, заяви Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Два отбора от Италия с интерес към Мирослав Георгиев

Ботев  може да осъществи още един престижен трансфер зад граница. Два отбора от Италия проявяват интерес към защитника на “канарчетата” Мирослав Георгиев, който има договор с клуба до лятото на 2026 година. На този етап обаче страните още са в процес на преговори и не е ясно дали ще се стигне до сделка. Роденият през 2005 година футболист вече записа..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Луков бе успешно опериран от доктор Точков.

Вратарят на Локомотив Пловдив – Мартин Луков, претърпя операция, при която бе направена интервенция на менискуса на левия крак. Доктор Виктор Точков оперира поредния футболист, играещ в България, в случая стража на Локомотив Пловдив. Според опериращия лекар, на Мартин ще му е необходим един месец, за да се възстанови и да може да се върне към..

публикувано на 23.08.24 в 17:58

Пазарджик е домакин на две национални спортни състезания

Малди спортисти от цялата страна ще мерят сили в две спортни прояви, които се провеждат от днес до неделя в Пазарджик - Републиканско първенство по модерен петобой и Турнир „Христо Чочев - Мемориал”.  Спортистите ще се състезават в няколко дисциплини – фехтовка, бягане с препятствия, плуване и комбинирана дисциплина. Състезанията се..

публикувано на 23.08.24 в 08:58

Смениха стадиона за мача "Септември" - Локо - Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС обяви промяна на стадионите в следващите мачове на Ботев и Локомотив. Както е известно, "жълто-черните" се завръщат в "Коматево", заради потресаващото състояние на тревната настилка на стадион "Христо Ботев". В същото време двубоят между Септември и Локомотив ще се играе на стадиона в "Надежда", заради концерт на..

обновено на 22.08.24 в 18:46

Лоша новина за Мартин Луков

От ПФК Локомотив Пловдив разясниха днес защо Мартин Луков не беше в групата на “черно-белите” за последното домакинство на Черно море (1:2). След медицински прегледи бе установено, че вратарят има скъсан менискус. Той ще се подложи на операция, като интервенцията е планирана за утре (23.08) в София. Мартин Луков ще се възстановява около месец, а от..

публикувано на 22.08.24 в 17:54