Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 23-ти път Round Table 3 раздава стипендии на талантливи студенти

Инициативата е за студентите от шестте университета в Пловдив

И тази година талантливите и изявени студентите от Пловдив ще могат да кандидатстват и да получат стипендии, осигурени от клуб Round Table 3 ПловдивЦелта на организацията е да помага на талантливите млади хора, за да останат и да се развиват в Пловдив. 

Стипендиите ще се раздават за 23 –ти път от клуба. От този ноември, сумите ще бъдат увеличени, първата награда вече ще е 5000 лева. Едно от основните изисквания към младите хора е да имат успех над (4.50) и да напишат автобиография и да се мотивират как ще използват наградата за своето бъдещо развитие. 

Иван Фратев, който е сред учредителите  на студентските стипендии припомни как започват: "Идеята бе дадена и реализирана през 2000 г., наградена бе студентка, която учеше в ПУ. Следващата година от клуба раздадохме три стипендии, и през годините сме стигали до 16 стипендии за една година. Последните години се дават между 10 и 13 стипендии, всяка година. Основните ни критерии са това, студентът да е направил нещо за учението си, или социална дейност, която да доразвие."

"Няма ограничения за това, в кой курс ще бъде студентът", каза Гено Желев, настоящ президент на Round Table 3. Той поясни, че от тази година първата награда е 5 000 лева, събрани и дарявани по традиция от клуб 41. Тази стипендия „Димитър Анастасов“ е посветена на покойния пловдивски предприемач и голям дарител. Организаторите поясниха, че втората награда е в размер на  3000 лева и третата 2000 лева. Има и няколко поощрителни награди за студентите от всички университети.

Краен срок за подаване на документи 23 октомври 2023 г. Награждаването ще се състои на 1 ноември 2023 г., на благотворителния бал в пиано бар "Синатра". Кандидатстването става на адрес: https://www.rt3plovdiv.com

Сред документи, които трябва да се подадат са: CV и копие от първата страница на студентска книжка. Нужна е информация за лични постижения към момента и как одобрените смятат да подпомогнат развитието си чрез стипендията. По желание могат да изпратят копия от сертификати, дипломи и препоръки. Гено Желев добави, че те не са политическа организация и дарението за стипендиите идва изцяло от членовете.

И този ноември пловдивски младежи ще получат стипендии, които ще им осигурят една добра перспектива за бъдещето, а през декември Round Table 3 ще имат нова благотворителна кампания. 

Повече от рeпортажа на Живка Танчева, от звуковия файл по темата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56
Кръстю Кръстев

Нарушенията на театрите в моя мандат са в прокуратурата

Директорът на пазарджишкия театър  е наказан административно заради нарушенията, открити при одита, извършен от инспектората на Министерство на културата. Това заяви в програма "Ден след ден" на радио Пловдив бившият министър на културата Кръстю Кръстев, който е и бивш директор на Драматичния театър в Пловдив. По думите му тази информация е..

публикувано на 03.10.24 в 16:36
Владимир Чуков

Има реална опасност от бежанска вълна от Ливан

Нарастващото напрежение в Близкия Изток притесни властта у нас. Служебният премиер Димитър Главчев свика в сряда Съвета по сигурността. Консултативният съвет за национална сигурност при президента също ще заседава извънредно утре. Ескалацията на военните действия в Близкия Изток и превантивните действия у нас коментира в програма "Точно днес"..

публикувано на 03.10.24 в 10:56