Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн форум за автоимунни заболявания стартира този месец

| обновено на 08.10.23 в 13:05 | Интервю

„Форум автоимунни заболявания“ е първото и най-голямото по рода си безплатно, онлайн, събитие в България за автоимунни заболявания. То ще се проведе от 21 до 27 октомври, с участието на над 30 експертни перспективи, относно автоимунните заболявания. Те обхващат както съвременни подходи на традиционната медицина, така и гледните точки на различни алтернативни методи на лечение, ключови изследвания, начини на хранене и разнообразни съпътстващи терапии, и лични практики за профилактика и превенция.

Освен най-актуална информация относно методите на диагностика, лечение и профилактика, форумът ще запознае всички участващи с повече подробности относно ключови фактори от нашата среда и начин на живот, върху които можем да повлияем. Както и с детайли относно промените, които всеки сам може да направи в начина си на живот. 

„Автоимунните заболявания не са присъда. Здравето на всеки един от нас, зависи от самите нас. Преди три години, аз бях диагностицирана с МС и тогава по пътя на търсене на ремисия и подобряване на състоянието ми четох много неща, и попаднах на едно такова събитие на немски език. И въпреки разстоянието и това, че специалистите не бяха достъпни, самата информация за мен беше много полезна. Даде ми много насоки, какви допълнителни изследвания да си пусна и какви други допълнителни неща мога да правя така, че да подобря състоянието си? Още оттогава си мечтая да има такова събитие в България, на български, с български специалисти“, разказва Ваня Христоскова, психотерапевт и организатор на събитието. До момента, тя е отделила близо 400 часа за подготовката на форума.

Всеки един, от дните на форума, е ориентиран към конкретна тематика. Ден първи е посветен на факторите, които отключват автоимунните заболявания. Ден втори дава по-детайлен поглед върху основни автоимунни заболявания. Ден трети е свързан с ключови изследвания и профилактика на автоимунни заболявания. Четвъртият ден е ориентиран към различни алтернативни методи на лечение на автоимунни заболявания. Петият ден е свързан с храната и храненето, като незаменима част от лечението. Ден шести е за съпъстващите терапии при автоимунни заболявания. В последния ден на форума е отделено време за балансиращи практики, за цялостно здраве.

„Всеки ден, виртуалната зала на събитието ще бъде отворена в 10 часа сутринта и ще бъде активна в рамките на 24 часа, до 10 часа на следващия ден, когато ще се отвори залата за съответния ден. Програмата е публикувана на сайта и хората могат да я разгледат. Да си направят план, кой ден, коя лекция им е интересна? Също така, в youtube канала на събитието, качвам мини извадки от всяко интервю с нашите специалисти, което включва и послание от тях така, че човек да може да се ориентира, да усети енергията на съответния специалист. Под всяко едно от тези видеа ще има малко повече подробности за съдържанието на всяко от интервютата“, допълва Ваня Христоскова.

Във фейсбук страницата на събитието „Форум автоимунни заболявания“ и на сайта на събитието https://autoimmune.bg ще откриете допълнителна информация.

Регистрацията за участие, може да направите на сайта на събитието, като няма ограничения за броя на участниците във форума. Такава може да бъде направена и по време на самия форум. Във фейсбук страницата, в хода на събитието, ще има допълнителни прояви, които организаторът Ваня Христоскова е подготвила като изненада за всички, които ще вземат участие. Към момента на интервюто, заявилите участие във „Форум автоимунни заболявания“, са три хиляди човека.

Ваня Христоскова е гост в неделния „Шейкър“.

Чуйте още, в прикачения файл. 


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56
Кръстю Кръстев

Нарушенията на театрите в моя мандат са в прокуратурата

Директорът на пазарджишкия театър  е наказан административно заради нарушенията, открити при одита, извършен от инспектората на Министерство на културата. Това заяви в програма "Ден след ден" на радио Пловдив бившият министър на културата Кръстю Кръстев, който е и бивш директор на Драматичния театър в Пловдив. По думите му тази информация е..

публикувано на 03.10.24 в 16:36
Владимир Чуков

Има реална опасност от бежанска вълна от Ливан

Нарастващото напрежение в Близкия Изток притесни властта у нас. Служебният премиер Димитър Главчев свика в сряда Съвета по сигурността. Консултативният съвет за национална сигурност при президента също ще заседава извънредно утре. Ескалацията на военните действия в Близкия Изток и превантивните действия у нас коментира в програма "Точно днес"..

публикувано на 03.10.24 в 10:56