Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишен ученик пострада след сбиване в клас

| обновено на 12.10.23 в 12:02

18-годишно момче е пострадало при сбиване със свой съученик в ЕГ "Пловдив", съобщиха от полицията. Ученикът е бил откаран в болница, за да му бъде оказана спешна медицинска помощ. 

Двете момчета, които са в 12. клас, немска паралелка, са се спречкали по време на час, като единият е ударил по лицето другия, без да има сериозен повод. 

"Причината е пубертетска, няма някакви антагонизми", заяви директорът на учебното заведение Николай Радев.

По случая се води проверка за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди.

След приключването на проверката материалите да бъдат внесени в Районна прокуратура - Пловдив. 

Бяхме в час по английски език, когато едно момче се нахвърли върху съученика си и му разби носа. Наложи се да се намесва медицинска помощ. Според мен виновникът е нападателят, който и преди се е изявявал като агресивен тип“ – разказва ученичка от 12 „В“ клас, станала пряк свидетел на инцидента. Тя отрича спорът между двете момчета да е заради момиче.

На педагогически съвет ще бъде взето решение за наказанието на ученика след изслушването на участниците в конфликта. Родителите им също ще бъдат изслушани, съобщиха от учебното заведение.

Виновният ученик може да получи предупреждение за преместване или изключване. 

По публикацията работи: Даниела Добрева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Община "Марица" получи 4 мил. лева за път до завод за авточасти

Държавата ще финансира изграждането на нова пътна връзка в община Марица. На днешното си заседание правителството отпусна 3 919 000 лева от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за път до завод за производство на автомобилни част от "Зиес Юръп".  Инвестицията по проекта е в размер на над 18 млн. лв. и се предвижда разкриването на 101..

публикувано на 02.10.24 в 16:52

И в Смолянския театър "Николай Хайтов" са източени 1 милион лева

В хода на проверката, извършена от Инспектората към Министерството на културата, бяха установени сериозни нарушения от ръководството на Родопски драматичен театър – Смолян. Констатирано е, че се повтаря схемата, разкрита в Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград, съобщиха от Министерството на културата. Установено е..

публикувано на 02.10.24 в 16:41

Ремонтират пътища и улици в общините "Марица" и Калояново

Започна ремонтът на общинския път Костиево – Радиново и на участък Радиново – Бенковски. Общата стойност на проекта е почти 6 милиона лева и е финансиран от държавата. Ще бъдат обновени около 7,5 километра, като срокът за изпълнението на проекта е 359 календарни дни. Ремонтът е дълго планиран, но отлаган заради липсата на достатъчно средства..

публикувано на 02.10.24 в 16:36

Ликвидирани са птиците, заболели от грип във ферма в Стряма

Няма опасност за разрастване на огнището на птичи грип от фермата в Държавното ловно стопанство в Стряма. Заболелите и контактни птици в обекта са умъртвени по хумамен начин. Това стана ясно след днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Пловдив. Областният управител Христина Янчева увери, че се вземат всички мерки за..

публикувано на 02.10.24 в 15:28

Анализират данните от черната кутия на разбилия се L-39

Няма изгубени данни в резултат на катастрофата. Това заяви пред журналисти служебният министър на отбраната Атанас Запрянов във връзка със снетите данни от „черната кутия" на катастрофиралия учебно-боен самолет L-39.  „Това, което се извърши в Чехия, е заводът, с неговите средства и инструменти, да свали данните от „черната кутия". Разчитане на..

публикувано на 02.10.24 в 15:25