Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата власт в действие "Ден след ден"


Новият кмет на пловдивския район „Южен“ Атанас Кунчев продължи с инспекциите на ремонтите, с които кварталът се прочу печално. Днес той получи увелението от фирмата изпълнител, че на улица „Петър Стоев“, по която минава част от Южния обходен колектор, от понеделник ще започне възстанояването на тротоарите и настилката.

Иван Стоянов, бивш шеф на общинската фирма „Чистота“, преди да стане кмет на „Източен“, отново ще работи за чистотата на града, но вече като заместник-кмет с ресор екология и здравеопазване. Сред целите, които си поставя, е все по- широкото въвеждане на разделното събиране на отпадъци.

Йордан Карабинов, който е един от основателите на Антикорупционния фонд, ще представи днес книгата си „Система за превенция на корупция и измами“. Детайлният анализ отново ни води към извода, че една организация се корумпира само ако нейният ръководител допусне това, коментира авторът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Патриция Пъндева в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден“  влизаме в обувките на актирсата Патриция Пъндева. Тя е част от трупата на  Драматичен теарър- Пловдив „Николай Масалитинов “ .  Завършва Строителна гимназия със специалност „Архитектура”. После обаче прави рязък завой и тръгва към голямата си мечта – НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.  Завършва актьорство за куклен театър..

обновено на 13.09.24 в 17:12

Археологическа велообиколка днес във "Вход свободен"

На 22 септември 2024 г., в рамките на Европейските дни на наследството, любителите на историята и активния начин на живот ще имат уникалната възможност да открият Пловдив по нов и различен начин.  Под наслов „По пътя на водата“, обиколката ще проследи важни водни маршрути в града, с акцент върху пътя и функциите на акведуктите и на река Марица. Водачите..

публикувано на 13.09.24 в 09:30

„Точно днес“ – за вярата, кризите и здравето

Не само петък, но тринайсти ден от септември. Посрещаме го без фатални нотки и с важните теми за Пловдив и страната. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: До какво ще доведе политическата криза у нас и опасно ли е да се правят промени в изборния поцес преди тя да приключи? Отговор на този въпрос ще търсим от Калин Славов ,..

публикувано на 12.09.24 в 16:37

Четвъртък следобед с „Вход свободен“

С Елеонора Аврамова говорим за събитието „Свещени води: Божествената женска сила“, тази събота, в Пловдив. Очаквайте след 14 часа. Говорим и с режисьора Николай Василев за филма „Ваклуш“, който ще се прожектира безплатно за пловдивчани и гостите на града, в неделя от 18 часа, в Lucky Дом на киното. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и..

обновено на 12.09.24 в 09:45

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00