Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се скоро Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските власти

| обновено на 29.11.23 в 15:32
2
Снимка: Радио Пловдив, Даниела Добрева

"Рангел Бизюрев, издирван за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, е задържан тази сутрин в Дания и тази информация е категорично потвърдена", това съобщи на пресконференция в Пловдив окръжният прокурор Ваня Христева.
Тя подчерта, че има много добра комуникация с партньорските служби и добави, че в конкретния случай близо 4 месеца службите са работили непрекъснато, за да се стигне до ареста на Бизюрев. "Не можем да знаем какво ще каже Бизюрев, когато се върне, но ще съпоставим това, което съобщи с другите доказателства по делото", обясни окръжният прокурор. 

Ваня Христова увери, че очаква в най-кратък срок Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските власти. Тя уточни, че не ясно кога той ще бъде докаран в България. "Изчаква се да се спазят процедурите по датския закон и се събират документите, които са необходими, но това ще стане в най кратък срок", повтори Ваня Христева.

Стефан Джолев от ГДНП съобщи, че Рангел Бизюрев е задържан в провинциален град в Дания, където работел във фирма за почистване на прозорци. Информация е получена по линия на международното сътрудничество. "В понеделник полицаите се чули с колегите си от Дания, вчера датските полицаи разбрали къде се намира издирваният Бизюрев и днес около 9:40 часа той бил задържан". Рангел Бизюрев вероятно е разполагал и с други документи за самоличност. 

Джолев увери, че Бизюрев не е бил задържан в Германия, макар че е бил в страната.

Припомняме, че по-рано майката на убития младеж Атанаска Бакалова каза пред Радио Пловдив, че е разбрала за задържането на Рангел Бизюрев от медиите. 

"Още не ми е потвърдено, чакам и аз да видя брифинга. Според нея това ще промени нещата и по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. Важни са показанията на Рангел Бизюрев. Ако той каже, че примерно не е удрял Митко и, че Борислав е участвал, вече говорим, че тук има съучастие на близнаците в убийството на Митко", коментира почернената жена и допълни: "Четири месеца чакахме и се борихме Рангел да бъде заловен и екстрадиран. Ето, той е заловен, тепърва ще видим как ще протекат нещата". 

Припомняме, че 24 годишният Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв, заровен под купчина строителни отпадъци. 

Близнаците Борислав и Валентин Динкови от селото са в ареста, но с по-лекото обвинение за помагачество на сочения за убиец Рангел Бизюрев, включително и за неговото бягство от страната. 

В петък в Пловдивския районен съд започва подновеното дело за тяхната вина. Тогава се очаква и протест на жителите на Цалапица пред съда. 

По публикацията работи: Марин Данев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора" и пак пусна Георгиев под домашен арест

На днешното заседание по делото пловдивският Районен съд определи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Георгиев, обвинен по случая "Дебора". Предишното определение беше протестирано от прокуратурата на горна инстанция и мъжът бе върнат в ареста.  Мотивът сега е, че ключовият свидетел, на когото е можело евентуално да се..

публикувано на 12.09.24 в 13:39