Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събина Георгиева изненада най-малките читатели за пореден път

Ние, възрастните, често изпитваме нужда да се сравняваме с останалите и да гоним техните постижения и умения. Но добре знаем, че “насила хубост не става” – няма как да сме добри във всичко, защото не сме еднакви. 

Това е и посланието, което носи най-новата книга на автора Събина Георгиева. "Перото на Сами" грабва най-малките читатели с невероятно живите си илюстрации създадени от пловдивчанката Стефана Аргирова, и ни разказва за малкото папагалче Сами, което с гордост отглежда новото си оперение. Не щеш ли, любимото му червено перо внезапно изчезва! Сами се впуска в търсене, а пътят му го отвежда до различни животни. Перото обаче е предназначено само за един. Ще открие ли папагалчето своето специално перце? Предстои да разберем...

Събина Георгиева пише и издава детска съвременна литература. Дебютната ѝ детска книга “Опашати непознати”, издадена през 2021 г., е носител на награда “Бисерче вълшебно” за съвременна детска литература. Събина обожава личните срещи с малки читатели. Майка е на две деца, които споделят любовта ѝ към четенето. Живее във Варна със семейството си, куче и две котки. Като човек, открил своята страст след доста опити, с “Перото на Сами” иска да припомни на малки и големи да не се отказват да търсят своето призвание. Макар не всяко “перо” да пасва на всеки, рано или късно достигаме до своето си, специално нещо. Събина Георгиева бе наш ефирен гост в предаването "Вход свободен" днес. Целият ни разговор с нея можете да чуете в прикачения звуков файл. 



По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40
Героят Алекса Мараш

Резервата Мараш донесе 1:0 на "Ботев" срещу ЦСКА 1948

"Ботев" (Пловдив) изтръгна победата над ЦСКА 1948 в среща от 10 кръг на Първалига.  В мач с много малко положения в Бистрица, "канарчетата" стигнаха до един гол в заключителните минути и победа с 1:0. Попадението бе първо в шампионата да смяната Алекса Мараш; Двубоят премина под непрестанен вятър в полите на Витоша. Първата и единствена опасност за..

публикувано на 29.09.24 в 18:38