Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марица" привлече Димо Бакалов и Теодор Андреев

Теодор Андреев и Димо Бакалов
Снимка: ПФК Марица Пловдив

Марица“ привлече опитния футболист Димо Бакалов. Офанзивният състезател идва от елитния „Етър“, където се състезаваше през есенния полусезон, записвайки 18 мача.

Димо Бакалов е роден на 19 декември 1988 година в Сливен. Юноша е на клуба от града на стоте войводи. Той има изключително богат опит в професионалния футбол. Играл е за „Сливен“, „Лудогорец“, „Берое“, „Локомотив“ (Пловдив), „Царско село“, „Локомотив“ (София) и „Етър“. С тима от Разград печели четири шампионски титли, два пъти е носител на Купата на България и веднъж на Суперкупата на България. Има мачове и в Шампионска лига и Лига Европа. Бакалов има почти 200 мача в Първа лига. С опита си той ще бъде полезен на „Марица“, като отборът е твърдо решен да подобри резултатите и класирането си през пролетния дял на шампионата.

Младият Теодор Андреев ще бъде част от състава на "Марица" през пролетния полусезон. 19-годишният халф взе участие в една от контролите през есента, като бе наблюдаван от треньорския щаб и след нея.

Теодор Андреев е роден на една дата с легендарния Христо Стоичков, но през 2004-а година в Сопот. Започва да тренира футбол в школата на местния „Металик“ (Сопот), след което е привлечен в тази на „Ботев“ от Огнян Атанасов – първият треньор на Стоичков. Преминава през една от най-силните футболни академии в момента – тази на „Септември“. През 2020 година е повикан в националния тим до 17 години. Бил е част от мъжките отбори на „Крумовград“ и „Левски“ (Карлово). През есента Андреев се състезаваше за дублиращия тим на „Славия“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Фарсът в Локомотив продължава

Помощник-треньорите на ПФК Локомотив (Пловдив) Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към старши треньора на представителния отбор Любослав Пенев. Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в..

публикувано на 03.10.24 в 18:10
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52