Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътищата в страната са проходими, но в зимни условия

Снимка: АПИ

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Настилките са обработени, но шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват правилата за движение, съобщиха от АПИ.  На автомагистралите и първокласните пътища няма въведени ограничения. 

Проходът „Превала“ временно е забранен за движението на камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета. Времето над страната е ясно, без валежи от сняг. 

Днес 45 машини обработват трасетата, където е необходимо. През изминалото денонощие 803 снегопочистващи машини разчистваха пътищата от републиканската пътна мрежа. 

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и  проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. Пътноподдържащите фирми в цялата страна са в пълна мобилизация и в готовност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите. 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Български и американски пилоти участват в "Тракийско лято"

Ден за гости и медии на ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято - 2024“ ще се състои днес на летище Пловдив. На събитието ще присъства министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов. Присъстващите ще бъдат запознати с протичането и резултатите от..

обновено на 24.08.24 в 07:34

Мирно шествие провеждат украинските бежанци в Пловдив

Мирно шествие под надслов „С Украйна в сърцето!“ ще се проведе тази вечер от 18:30 часа в Пловдив. То ще тръгне от дом „Левски“ на Главната и ще завърши на площад „Централен“ в 19 часа.   Организатор на събитието за  33-та годишнина от Независимостта на Украйна е фондацията на Наталия Елис. Тя заедно с деца и жени, пристигнали в Пловдив, заради..

обновено на 24.08.24 в 07:34

Еко базар събира пловдивчани в Дондуковатa градина

Шестото издание на екологичната инициатива Re:Bazaar ще посрещне пловдивчани и гости на града в градината на ул. „Христо Г. Данов“, съобщиха от район "Централен".  Инициативата ще се проведе от 17 до 22 часа. Предвидени са образователни игри, свързани с опазването на околната среда и водите и различни работилници за рециклиране. Събитията се..

обновено на 24.08.24 в 07:34

Oграничават движението по част от ул. "Георги Бенев“

От 6 до 16 часа днес се спира движението на автомобили по ул. "Георги Бенев" в пловдивския район "Северен".  Причина за временното ограничаване на трафика е извършването на довършителни дейности за пускането на екслоатация на Голямоконарско шосе.  То важи за участъка от бул. ”Васил Априлов” до бул. ”Васил Левски”. Променя се и  част от м аршрута за..

публикувано на 24.08.24 в 07:20

Само 35 кандидати да са директори на училища в Пловдив и областта

Регионалното управление на образованието в Пловдив съобщи, че до конкурса за директори на 29 училища допуска 35 кандидати. На сайта на управлението са публикувани имената, които комисията по допускане определи. Там са обявени 13 кандидати, които по първоначалните критерии не отговарят за участие в надпреварата и отпадат. От РУО също така съобщиха, че за..

публикувано на 23.08.24 в 13:32