Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ с важните теми през пловивската призма

| обновено на 25.01.24 в 16:52

С по-голям бюджет ще разполага на пръв поглед Пловдив тази година, но всъщност допълнителните 28 милиона лева идват от увеличените средства от държавата за делегираните дейности. Какво ще получат районните кметства? Средствата за по-малките ще в размер на един милион за всяко от тях, а по-големите райони - „Централен“ и „Южен“ ще разполагат с по 1 милион и половина. За какво ще стигнат парите? Отговорите ще търсим от Тони Стойчева, кмет на район „Западен“ и Георги Стаменов, кмет на район „Централен“.

За обявената грипна епидемия в област Пазарджик ще говорим с доктор Иванка Василева от дирекция „Надзор на заразните заболявания“ в РЗИ-Пазарджик, която ще представи противоепидемичните мерки и последните данни за заболеваемост.

Ще отправим поглед и към поредния казус в обещсвеното пространство, а именно – новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, които ще положат клетва, независимо от обществения и политически натиск срещу тях. До какво може да доведе това? По темата ще говорим с доцент доктор Христо Паунов, преподавател по конституционно право в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Ще ви заведем и в пловдивската галерия „Мария Луиза“, където точно днес се открива юбилейната изложба на Ваня Бурова и приятели. С художничката ще ни срещне Веселина Пеева.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката тази седмица ни гостува професор доктор Веселин Койчев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Красимир Димовски в "Добро утро, ден"

Красимир Димовски е публицист, писател и дългогодишен редактор в "Марица". В продължение на 10 години поддържа всекидневна рубрика „Свирепо настроение“ с актуална карикатура. Има две изложби с политическа карикатура в галерия „Ромфея“ и в Стария град. Бил е директор на ИК „Марица“, зам.-главен редактор на в. „БГ Куриер“ и редактор във в. „Новинар“...

обновено на 11.10.24 в 22:47

По релси и извън релси „Ден след ден“

Ден след ден стигнахме не само до края на седмицата, но и до средата на предизборната кампания. Въпреки усещането ни, че дните си минават бързо, има хора и общности, на които се налага да чакат дълго, за да имат елементарни транспортни връзки. Да не говорим за десетилетното чакане да имаме модерни и бързи влакове и конкуренция в жп транспорта...

публикувано на 11.10.24 в 14:41

Изложба и Есенна феерия с "Вход свободен"

В петък споделяме следобедът си с Вас с много добро настроени, есенни тонове и куп усмивки за разкош :)))))  Няма нищо по-хубаво от.... времето прекарано с четириногите ни любимци и срещата с хора, които разбират това, смятат всички от екипа на Български Киноложи Клуб! А ние само ще се съгласим :) и ще Ви поканим заедно с тях този уикенд 12 и 13 октомври..

публикувано на 11.10.24 в 09:19

За парите на държавата и образованието „Точно днес“

В последното работно утро на седмицата говорим за важните теми на дневен ред, независимо от предизборната кампания. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Има ли риск от икономическа криза в следствие на политическата? Основен въпрос след като от финансовото министерство представиха анализ, който показва тенденция разходите да..

обновено на 10.10.24 в 16:58

Тревоги и полети в "Ден след ден"

За тревогите на делника, възможните решения на проблемите, полетите към нови дестинации и огнените пътища говорим днес в следобедната програма на Радио Пловдив.  Сигнал за тревога ли е прекратяването на договорите с автобусните превозвачи в Пловдив? Застрашен ли е градския транспорт след предприетата от общината мярка? Застрашено ли е изпълнението на..

публикувано на 10.10.24 в 14:58