Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е Световният ден за борба с рака

Благотворителна акция в подкрепа на Костадин от Пловдив

На днешния Световен ден за борба с рака Сдружението на жените мотористи "Lady Bikers MPowered Bulgaria", с подкрепата на пловдивските Мото клубове Vagabonds MC, Benzin MC, Детска градина "Люляк", ОУ "Захари Стоянов" и приятели, организират благотворително събитие. То е под мотото "Заедно да дарим обич, надежда и живот за Коце".  

Началото е в 11.00 ч. в центъра на Пловдив. 

Животът на 20-годишния Костадин се преобръща преди три месеца, когато внезапно се парализира. Следват спешни изследвания в болница и потвърждаване на коварната диагноза – Сарком на Юинг, вид агресивен рак. За лечението му са необходими 100 000 евро.

По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават тежката диагноза, а около 7,6 млн. умират от болестта. Важно е да се знае обаче, че около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме.

Всяка година две от десет жени и трима от десет мъже в Европа умират от рак. Приблизително 3,2 млн. европейци пък получават тази диагноза.

Ако желаете и имате възможност да помогнете на момчето, ето как: Банка: Алианц Банк България, IBAN: BG70BUIN95611000708188, BIC: BUINBGSF, Получател: Фондация Павел Андреев. Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков.

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Цоков и кметът Димитров откриват учебната година

3360 първокласници ще прекрачат училищния праг в Пловдив днес. Учебната година започва за 44 000 ученици в общинските, държавни и частни учебни заведения в града. В първа група на общинските детски градини тръгват 2590 деца, родени през 2021 година. Общият брой на децата в пловдивските детски градини е 11 000. За всички деца и..

публикувано на 16.09.24 в 07:23

Мирен протест срещу дискримнацията в Пловдив

Мирен протест срещу дискриминацията под мотото „България на всички“ се проведе тази вечер пред сградата на община Пловдив.  По време на протеста и изявленията на участниците в него имаше засилено полицейско присъствие в района.  Организаторите са доброволци, които участват и в протестите срещу насилието над жени и срещу основаното на пола..

обновено на 15.09.24 в 19:57

Катастрофи задръстиха автомагистрала "Тракия"

Интензивен е трафикът по автомагистрала "Тракия" в посока София.   Има две леки кататстрофи между 95-ти и 96-ти километър. Няма пострадали хора, а само материални щети , уточниха от от полицията в Пазраджик.  На място са екипи на "Пътна полиция". Създала се е тапа заради заради преместването на автомобилите. Те  вече са извън активните ленти и се..

публикувано на 15.09.24 в 17:44

Продължава разследването за трагедията със загиналите пилоти

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево", при който в петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно..

публикувано на 15.09.24 в 07:25

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на..

публикувано на 14.09.24 в 11:31