Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Различен следобед с "Вход свободен"

На 6 февруари светът отбелязва Денят на Св. Аманд, един от най-големите християнски апостоли, който се счита за покровител на винари, пивовари, търговци, а също на ресторантьори и бармани. Той е известен с работата си за евангелизацията на лозаро-винарските области на Франция, Германия и Фландрия. По тази причина датата в календара е популярна още и като Международен ден на бармана! Поздравяваме хората, за които професията барман е не просто човек, който разлива напитки, а много повече от това - добра компания и интересен събеседник за всеки дръзнал да изпие питие на бара :) И в тази връзка Ви срещаме с един такъв човек Стефан Добрев - Най-добър барман на България за 2023-а година, спечелил титлата в 30-то юбилейно издание на ежегодния конкурс на Асоциация на българските бармани. Стефан Добрев е представил страната ни и на Световното първенство в Рим, и ще ни разкаже повече за това веднага след новините в 13:30.  

Малко след 14:00 ще поканим в ефир една дама, за която "Любовта към танца" е не просто любов, а начин на живот! Виктория Попова е част от младежките инициативи на Младежки център Пловдив и с радст ще сподели, защо танцът е нещото, което свързва и сближава хората. "Любовта към танца" е и събитието, за което ще кажем няколко думи и как може да се включите в него на 13 февруари от 17:00 часа. Виктория Попова е ръководител на Младежката фолклорна танцова група към младежката инициатива „Месец на народните танци“. 

Това е по сценарий :))) Бъдете с нас! Започваме в 13:00! :))))

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ – за вярата, кризите и здравето

Не само петък, но тринайсти ден от септември. Посрещаме го без фатални нотки и с важните теми за Пловдив и страната. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: До какво ще доведе политическата криза у нас и опасно ли е да се правят промени в изборния поцес преди тя да приключи? Отговор на този въпрос ще търсим от Калин Славов ,..

публикувано на 12.09.24 в 16:37

Четвъртък следобед с „Вход свободен“

С Елеонора Аврамова говорим за събитието „Свещени води: Божествената женска сила“, тази събота, в Пловдив. Очаквайте след 14 часа. Говорим и с режисьора Николай Василев за филма „Ваклуш“, който ще се прожектира безплатно за пловдивчани и гостите на града, в неделя от 18 часа, в Lucky Дом на киното. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и..

обновено на 12.09.24 в 09:45

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването минутки след 13:30 наш гост ще бъде Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Поводът да я поканим е,  20-ти юбилеен летен  лагер в гр. Априлци, който асоциацията обедини както децата с диабет, така и техните  родители. Акцент тази година бе темата  "Подсладителите и последните научни..

публикувано на 11.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 септември

В сряда сутрин - броени, дни преди началото на новата учебна година, говорим по актуални теми и следим събитията  с днешна дата. - 5 въпроса свързани с проблемите в образованието, на които Асоциация Родители търси отговор от институциите. Говорим с Яна Алексиева, изпълнителен директор на асоциацията. - И още за телефоните и забраната им в училище и..

публикувано на 10.09.24 в 14:28