Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта към танца е нещото, което свързва и сближава хората

Танцът е израз на страст и изкуство, което преминава през тялото и душата. Той може да бъде израз на радост, тъга, любов, борба, и много други емоции. Хората танцуват от векове като част от традициите, обредите, забавленията им или просто като начин за себеизразяване. Любовта към танца е нещото, което свързва и сближава хората, смята Виктория Попова, ръководител на    Младежката фолклорна танцова група към младежката инициатива „Месец на народните танци“ /Младежки център Пловдив/. 

"Любовта към танца" е и събитието, на което тя е основният инициатор, и покани всички да се включат на 13 февруари от 17:00 часа. Убедена е, че ще бъде повече от приказно, и участниците ще имат възможността да се насладят на българските хора, които ще представят младежите, както и да пробваме стъпките на някои от тях. Младите ентусиасти неуморно репетират за предстоящата среща и с нетърпение очакват да отпразнуват любовта си към българския народен танц заедно с всички, които ще бъдат част от този бележит ден. Участието е безплатно! Необходима е само регистрация тук:
https://forms.gle/mwSp4vYpwW7BK8xX9 

За "Любовта към танца" чухме още от самата Виктория Попова, която бе наш гост днес в предаването "Вход свободен". Разговорът е достъпен в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Отборът на България за Купа

Капитанът Валентин Димов: Можем да победим Салвадор

Капитанът на тима на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов изрази увереност във възможностите на отбора преди предстоящия двубой срещу Салвадор от Световна група II. Той даде пресконференция заедно с помощник-треньора Тихомир Грозданов и състезателите от тима преди срещите на кортовете на тенис клуб "Локомотив" в Пловдив. „Провеждаме лагер тук..

публикувано на 12.09.24 в 13:35
Радост в съблекалнята на

"Марица" се класира за основната фаза на Купата на България

Станаха ясни четирите представители от Югоизток, които ще представят зоната в основната фаза на турнира за Купата на България. Феновете на "Марица" (Пловдив), "Черноморец" (Бургас), "Саяна" (Хасково) и "Розова долина" (Казанлък) ще имат удоволсвтието да подкрепят любимците си в двубой срещу тим от Втора лига. Мачовете ще се играят през октомври, а все..

публикувано на 12.09.24 в 13:07

Кабаков пътува между Пловдив и Стара Загора в рамките на два дни

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от осмия кръг на Първа лига. Двубоят между Локомотив Пловдив и Хебър бе поверен на неопитния Мариян Гребенчарски. В същото време пловдивчанинът Георги Кабаков бе избран да свири регионалното дерби между Берое и Ботев (Пд), което ще се играе на стадиона в Стара Загора. Един от помощниците - Мартин..

публикувано на 11.09.24 в 10:00

Треньорска смяна в Спартак

Треньорска смяна в Спартак (Пловдив)! Досегашният наставник Димитър Иванов няма да води поведе отбора. Неговото място заема Христо Телкийски. За последно бившият халф работи в детско-юношеската школа на родния си клуб Локомотив Пловдив. Той ще е третият наставник на "гладиаторите" през настоящия сезон. Първият бе Танчо Калпаков, който обаче изненадващо..

публикувано на 10.09.24 в 17:55

Теглят жребия за Купа Дейвис в сградата на Община Пловдив

Жребият за мача между България и Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис" ще се изтегли в сградата на Община Пловдив от 12:00 часа на 13 септември (петък). В церемонията ще участват кметът на Пловдив Костадин Димитров и двукратният олимпийски шампион по гребане Николай Бухалов, които ще определят съперниците в отделните срещи. Двубоите ще се..

публикувано на 10.09.24 в 17:53