Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От тук до Луната в „Ден след ден“

Спускаемият апарат "Одисей" на Луната
Снимка: economic.bg

И днес продължиха „престрелките“ между партиите по меморандума, предложен от ПП-ДБ. Преговорите по него могат да започнат едва другата седмица, когато стане ясна оценката за работата на министрите, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. А съпредседателят на ДПС Делян Пеевски смята, че Христо Иванов тласка държавата към извънредни избори. 

Поредната политическа сага ще коментираме с политолога доц. Иван Начев.

Утре се навършват две години от избухването на войната в Украйна. Как се отрази тя на Европа и как се промени животът ни, говорим с бившия дипломат Димитър Гърдев, който е и експерт по сигурност.

А как живеят украинските бежанци в Пловдив, голяма част от които са приютени във „Втори дом“, провери Яница Марова.

Областният управител на Пловдив смята да върне като незаконосъобразно решението на пловдивските общински съветници да си увеличат значително заплатите. С инж. Илия Зюмбилев разговаря Емил Костов

Стоян Терзиев тръгна по следите на ало-измамите в Пазарджишко и Смолянско, където тези дни има бум на фалшиви обаждания за помощ. 

Ще „отидем“ и на Луната, където тази нощ космическият кораб „Одисей“ кацна близо до южния лунен полюс. На борда има 2 дигитални картини на художничката Силвия Стратиева. Очаквайте интервю с нея след 16.30 ч.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно! 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08

Спектакли с пари и театри "Ден след ден"

Все повече се оказват театрите, замесени в схемата за източване на милиони левове от Министерството на културата през фиктивни договори. Сред най – фрапиращите нарушители се окзва театърът в Пазарджик. В сехамата са замесени също театрите в Благоевград, Плевен, Бургас, освен първоначално известните културни институции в Разград и Смолян. Това става..

публикувано на 03.10.24 в 14:45

Музикално с „Вход свободен“

Гостуват ни младите таланти от Пловдив, група Deatmag. В студиото ще бъдат вокалистката Мариела Йовчева и новият китарист на групата Борис Стоев. Говорим и за начина, по който комуникираме и как това е свързано с нашата нервна система? Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, очаквайте след 14.30 часа. Започваме, след новините в 13 часа. 

публикувано на 03.10.24 в 09:30

"Точно днес" между Близкия Изток, планината и литературата

Четвъртък сутрин тръгваме по стъпките на хората с двигателни проблеми. Тези, които често прекарват ежедневието си между четири стени. Доброволци помагат  на изцяло неподвижни или трудноподвижни хора да изкачват планини, да достигат до различни труднодостъпни за тях кътчета в България. За мисия достъпни природни забележителности говорим с Гергана..

публикувано на 02.10.24 в 16:56

"Ден след ден" на 2 октомври

Продължавайте предположенията и дискусиите около това как театралните и музикални състави могат да се окажат в центъра на значимата финансова измама. Към днешна дата е в сила констатацията на службата на министъра на културата Найден Тодоров, че правомощията на директорите на театрите са много големи, както и заканата му ,че в тази ситуация ще действа..

публикувано на 02.10.24 в 14:10