Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът подписва с МРРБ за стадионите на "Ботев" и "Локо"

Министерството ще осигури 42 млн. лева за стадион "Локомотив" и 33 млн. за стадион "Христо Ботев"

стадион "Локомотив"
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще подпише днес договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за довършването на стадионите на "Ботев" и "Локомотив". Това съобщи градоначалникът на пресконференция в общината. 

Държавата отпусна допълнителни средства за строежа на двете спортни съоръжения. За стадион "Локомотив" за предвидени 42 милиона лева, с които ще бъде изградена нова Централна трибуна, както и нова вертикална планировка. Това ще трябва да се стане след обявяването на обществена поръчка. 

За стадион "Христо Ботев" средствата са в размер на малко над 33 милиона лева за цялостно довършване на съоръжението на Етап 2 от строителството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Два отбора от Италия с интерес към Мирослав Георгиев

Ботев  може да осъществи още един престижен трансфер зад граница. Два отбора от Италия проявяват интерес към защитника на “канарчетата” Мирослав Георгиев, който има договор с клуба до лятото на 2026 година. На този етап обаче страните още са в процес на преговори и не е ясно дали ще се стигне до сделка. Роденият през 2005 година футболист вече записа..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Луков бе успешно опериран от доктор Точков.

Вратарят на Локомотив Пловдив – Мартин Луков, претърпя операция, при която бе направена интервенция на менискуса на левия крак. Доктор Виктор Точков оперира поредния футболист, играещ в България, в случая стража на Локомотив Пловдив. Според опериращия лекар, на Мартин ще му е необходим един месец, за да се възстанови и да може да се върне към..

публикувано на 23.08.24 в 17:58

Пазарджик е домакин на две национални спортни състезания

Малди спортисти от цялата страна ще мерят сили в две спортни прояви, които се провеждат от днес до неделя в Пазарджик - Републиканско първенство по модерен петобой и Турнир „Христо Чочев - Мемориал”.  Спортистите ще се състезават в няколко дисциплини – фехтовка, бягане с препятствия, плуване и комбинирана дисциплина. Състезанията се..

публикувано на 23.08.24 в 08:58

Смениха стадиона за мача "Септември" - Локо - Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС обяви промяна на стадионите в следващите мачове на Ботев и Локомотив. Както е известно, "жълто-черните" се завръщат в "Коматево", заради потресаващото състояние на тревната настилка на стадион "Христо Ботев". В същото време двубоят между Септември и Локомотив ще се играе на стадиона в "Надежда", заради концерт на..

обновено на 22.08.24 в 18:46

Лоша новина за Мартин Луков

От ПФК Локомотив Пловдив разясниха днес защо Мартин Луков не беше в групата на “черно-белите” за последното домакинство на Черно море (1:2). След медицински прегледи бе установено, че вратарят има скъсан менискус. Той ще се подложи на операция, като интервенцията е планирана за утре (23.08) в София. Мартин Луков ще се възстановява около месец, а от..

публикувано на 22.08.24 в 17:54