Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тина Димитрова в "Добро утро, ден!"

| обновено на 05.04.24 в 16:54

Тази седмица в поредицата "Добро утро, ден!" следваме оранжевата топка в житейския и професионален път на Тина Димитрова. 

Животът й е баскетбол – и като състезател, и като треньор, и като майка, и като приятел на "специалните младежи". А призванието й е да преподава уроци не само за крачки, стратегии и отбелязани точки. 

Тренировките на Тина Димитрова възпитават характер, честност и човечност.  Тя заразява с енергия, строгостта й е грижа, а самодисциплината - пример.

В петте части на интервюто Паолина Комсалова разговаря с нея за успехите на високия спорт, но и за ежедневието, за чара на Италия и съдбовните й срещи там, за това, което в ежедневието я вади от равновесие и за любовта, която й връща баланса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Законът, засягащ ЛГБТ-теми, е репресивен и ще бъде отменен

"От гледна точка на който и да е човек с нормална интелигентност и психично здраве, този закон е меко казано  глупав. В него има куп противоречия и определя една чисто дискриминационна практика, която веднага заинтересува Европейската комисия, защото засяга правата по отношение на пол". Това заяви психологът Иван Игов. Като аргумент, той подчерта..

публикувано на 22.08.24 в 11:06

Дивите животни помагат в борбата с климатичните промени

Дивите животни и особено големите бозайници са от ключово значение за преодоляване щетите от климатичните промени. Те играят и важна роля срещу концентрацията на парникови газове в атмосферата. Това обясни еколога и автор на Климатека Павел Василев. Добави, че докато едрите бозайници влияят на естествените местообитания и влизат в ролята на..

публикувано на 22.08.24 в 10:43
Милен Любенов

Загърбване на политическото его ще ни извади от кризата

Това, което наблюдаваме е демонстрация на определени политически фактори с голямо политическо его, което няма място в политиката. За да вървим напред като общество и държава  е време политиците да отстъпят от своето его. Това коментира политолога доц. Милен Любенов. Според него след протестите, които бяха организирани от служители на МВР и..

публикувано на 22.08.24 в 10:20

Майката на убития Митко призова за разкриване на истината в съда

За нов следствен експеримент настояват близките на убития Димитър Малинов от Цалапица преди днешното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев.   Майката на Малинов - Атанаска Бакалова за пореден път призова истината да излезе наяве, като според нея не само Бизюрев е нанасял ударите по Митко: От очната ставка днес, която ще бъде направена, се..

публикувано на 22.08.24 в 09:50
Проф. Радостина Александрова

Оропуче не е нов вирус, хората да не се паникьосват

Промените в климата, обезлесяването на природата не остават без последствия за хората, независимо че здравните експерти отхвърлят пряката връзка между тях и здравето ни. След агресията на Ковид -19, сега СЗО предупреждава за активизиране на някои стари вируси, но се появяват и нови, за които не сме добре информирани. Каква опасност крие..

публикувано на 21.08.24 в 10:52