Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Plovdiv Vibes отново ще радва пловдивчани за 10 дни


Фестивалът  Plovdiv Vibes ще резонира в седем различни градски зони от 19 до 28 април! Тазгодишното издание на фестивала следва темата “Трансформации”, и представя многообразие от културни, развлекателни прояви и събития, и трансформации в градски пространства.
Интересни акценти в изданието ще бъдат фотографските изложби “Трансформации” на младия фотограф Ивайло Станджиков, който ще представи различни тълкувания на темата в изложба, представена в Plovdiv Stage Park и изложбата “Градът - преди и сега”, която се осъществява съвместно с “Акция Фото ПловдивЪ”, в лицето на Пламен Кочев и младите фотографи Християн Агушев и Христиан Илиев. В изложбата “Градът - преди и сега”, авторите представят трансформацията на Пловдив през годините, като показват контрастът между стари фотографии и съвременни такива направени от едни и същи локации. Изложбата ще бъде представена в Парк Елит(2019) в Тракия на 22 април (вторник).
Очаквано събитие, заемащо важно място в тазгодишната програма е творческият базар Vibes Market представящ над 20 локални и гостуващи автори на ръчното творчество. Творческият “handmade” базар ще се проведе в продължение на двата  уикенда в края на април на  алеята за базари в подножието на Младежки хълм. Събитието има създадени традиции и ще представи голямо разнообразие от ръчно изработени произведения. Паралелно Vibes Market ще протичат и интересните образователни и творчески работилници “Деца творят на хълма”, които дават на децата различни умения и ги учат на работа с традиционни техники и интригуващи материали. На 21 април (неделя) почитателите на ръчното творчество ще могат да се запознаят и с дейности и изработки, дело на различни социални предприятия, които ще представим под формата на  изложение и базар в подножието на Хълм Бунарджика. Събитието се осъществява в партньорство с МТСП/ Фокус-точка Пловдив и ще бъде съпътствано с консултации на детски психолози, логопеди и интересни ателиета по арт-терапия и здравословни кулинарни работилници.
Сценичната програма на фестивала е бъде домакинствана от Plovdiv STAGE PARK - Младежки хълм и представя изпълнителите от гупа Funkilicious, Група ТАРАЛЕЩА, диджеите Pacho, Ill-Q, Max BG, Vasil Ivanov. Във втория уикенд на фестивала посрещаме и един от пионерите в електронната музика DJ GAGALOVE, а черешката на фестивала ще поставим в неделя на 28 април с нежната доско дива COOL BLUE.
Меломаните ще могат да погъделичкат егото си и ще покажат своите познания с Музикално Бинго, представено на сцената в Plovdiv Stage Park от небезизвестния Стефан Лозанов. Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на изпълненията на ученици от НГСЕИ (Сценични кадри), които ще представят танцово-театралния спектакъл “Емоции” и театрално-куклени етюди в двата уикенда на 10-дневния фестивал.
Участие в програмата ще вземат и артистите от Пловдивски културен институт с танцов спектакъл.
За най- важното във тазгодишното издание на фестивала говорим с Гергана Ангелова-координатор  на събитието от “Творчески комплекс Инкубатор”.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПХ представя серия от летни изложби през юли и август

За летните изложби на Дружеството на пловдивските художници, разговаряме в "зона култура" с председателя  Лидия Симеонова .  Симеонова съобщи, че другата седмица ще открият две нови изложби на дружеството.  На 9 юли се открива изложбата "Образът като преживяване" в галерия „Пловдив“, ул. "Авксентий Велешки" 20. В нея ще вземат участие..

публикувано на 04.07.24 в 10:36

Четирима фотографи представят изложба в Мексиканската къща

Четирима магистри по фотография от АМТИИ – Димитър Георгиев, Дамян Дечев, Любен Зехтински и Яна Ингилизова ще открият обща изложба в Мексиканската къща в Стария Пловдив. В своето авторско представяне, озаглавено „Четири очи“, Димитър Георгиев излага над 20 фотографии и инсталации. Всяко от „очите“ представлява ниво на въздействие на..

публикувано на 03.07.24 в 11:33

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурни обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 11:22

"Обичайните заподозрени" тази вечер в Пловдив

Стефан Вълдобрев и групата му "Обичайните заподозрени" излизат тази вечер на сцената на Летен театър "Бунарджика". Концертът започва от 20.30 часа и включва хитове на бандата.   "Обичайните заподозрени" ще представят новия си албум "!Удивителни Въпросителни?", който излезе на 20 май.  Албумът съдържа 11 жанрово и тематично разнообразни песни,..

публикувано на 02.07.24 в 08:44

Маестро Диан Чобанов за новата си роля в Операта

В последната неделя на юни в предаването Клуб "Неделя" гостува Маестро Диан Чобанов, който от края на януари тази година е и  директор на Държавна опера – Пловдив.  За приоритетите, които е определил като най-важни в своята работа, за все по-засилващата нужда на институцията под тепетата от собствена сграда, за ролята на Концертна зала днес и..

публикувано на 01.07.24 в 16:35