Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цинга Манга Фънк гостуват в Пловдив


Барабанистът Кирил Добрев е една от емблематичните фигури в етно-група Булгара. От 20 години се занимава с композиране и саунд дизайн за различни филмови, театрални и музикални проекти. През 2003 печели Аскеер за авторска музика към театралния спектакъл “Дивите”. Съавтор е с Влади Михайлов на музиката към българското предложение за Оскар “Кецове”, отличена с наградата на Филмовата академия за оригинален саундтрак. С електронния си проект Fake подгрява Prodigy на първия им концерт в България, а с Булгара свири и с Ал ди Меола, Били Кобъм, Хюмън Тъч, Дейвид Гарфилд, Милчо Левиев. Член е на Европейската филмова академия. Основател е и двигател на фюжън формацията "Цинга манга фънк"(CMF).
 Днес, в качеството му на  бенд- лидер на фюжън формацията "CMF" с  Кирил Добрев разчопляме нишката на музикалното и стилово номадство на обичаната група в очакване на съботния им гастрол в Пловдив.
-Бързам веднага да съобщя на всички, които не занаят щастливата новина, че "Цинга Манга Фънк" ще гостуват на 27 април в Пловдив във Bee-bop Сafe!
-Точно така! Утре между 21- 21.30 ще започне нашият концерт. Много се радвам, че сме пред тази супер- готина публика и надявам се, всичко ще бъде перфектно!
-Няма как да бъде другояче, след като имаме най- добрата публика в света и една от най- световните групи!
-Ами, вие сте възпитан град, град с традиции, така че няма как публиката да не е от тоя сой! Вашият джинс е изобщо пропит с култура и няма как да е друго...
-Какво ново ще представи CMF на пловдивската публика?
-Част от концерта е промоцията на новия клип и новата песен, на която автор на текста и аранжимента е Ангел Демирев. Песента се казва "So Te Kerav, Baby?", което, преведено на български значи "Какво да правя, бейби?".Толкова съм луд по теб, че не знам какво да правя. Парчето е много енергично, много жизнено, със летен привкус! Решихме точно в този период от време да го представим, заснехме му клип и утре ще го покажем на публиката в Пловдив...

Чуйте интервюто в звуковия файл!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поливалентният Петър Г. Рей открива изложба в Пловдив

Откриването на лимитираната експозиция и представянето на стихосбирката „Гвоздеи кръстни“ е тази вечер, от 18 часа в галерия „PIESA“.  Изложбата „Преодоляване" е покана за вътрешно пътуване и изследване на необятността на духовното, и творческото пространство. Тя предизвиква зрителя да се потопи в свят отвъд физическата реалност, където..

обновено на 02.10.24 в 13:08

Изложба в НБ "Иван Вазов" открива дейността на Инър Уийл

В Народна библиотека "Иван Вазов" тази вечер се открива изложба, която разказва за 100 годишнината на Инър Уийл Клубовете по света.  В Пловдив международната женска организация съществува от близо 30 години и има поредица благотворителни каузи, включително насочени и към украинските бежанци и децата сираци.  Събеседник по темата е паспрезидентът на..

публикувано на 02.10.24 в 10:00

Детският оркестър "Дивизи" ще има серия от концерти в Пловдив

Детският симфоничен оркестър "Дивизи" - Пловдив ще представи своята наситена програма до Коледа и Нова година. Повече за новите проекти, по които работят децата и техните преподаватели разказват организаторът  Албена Бяндова и Диана Петкова , ръководител на проекта, който се реализира с финансиране от Национален фонд култура. В началото на..

публикувано на 02.10.24 в 09:32

АМТИИ превръща емблематични места в зони за изкуство и култура

АМТИИ обединява изкуството и природата в поредица от събития от днес до 11 октомври, като превръща емблематични пространство в центъра на Пловдив в зони за изкуство и култура. Проектът на Академията, обединяващ философията за симбиоза на природните науки и дизайна на човешките отношения, е озаглавен „Пермакултура – пространства и изкуство“...

публикувано на 02.10.24 в 05:39

Галерия SIGNA представя изложба на проф. Кирил Божков

Галерия SIGNA представя изложба живопис на проф. д-р Кирил Божков по случай неговия 60-годишен юбилей.  В пространството на галерията авторът гостува за пети път с оригинални творби. Безспорен талант, опитен художник и преподавател, проф. Божков е добре познато име в страната и чужбина.  За себе си творецът казва: „Това съм аз, когато..

публикувано на 02.10.24 в 05:35