Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте реванша "Ботев" - ЦСКА пряко по Радио Пловдив

| обновено на 01.05.24 в 15:12

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в реванша от полуфиналите на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0, а сега посрещат своя съперник на „Колежа“ от 18:45 часа.

В последния кръг "Ботев" записа домакинска загуба от "Славия" с 0:1, но преди това играчите на Душан Керкез бяха в серия от четири победи и две равенства, в които не допуснаха нито един гол. Макар и да са в битката за участие в бараж за евротурнирите през първенството, по-прекият път за Ботев за евротурнирите е именно през Купата.

Капитанът Ивелин Попов отново ще поведе „жълто-черните“, след като изтърпя наказанието си за червения картон в първата среща. На линия е и Самуел Акере, който също бе наказан. Големият отсъстващ продължава да бъде голмайсторът Георги Николов, който се възстановява след операция.

„Червените“ ще са с приповдигнато настроение след изразителната победа над "Левски" с 3:1 във Вечното дерби в събота, но тимът се представя колебливо през пролетта, включително и след смяната на треньора Нестор ел Маестро със Стамен Белчев. Белчев дебютира именно при загубата от "Ботев" на Националния стадион „Васил Левски“.

Днес ще бъде и първият мач на ЦСКА след ерата „Гриша Ганчев“, който заедно със сина си прехвърли акциите си безвъзмездно на друг собственик.

ЦСКА няма да може да разчита на нападателя Фернандо Каранга, тъй като бразилецът изтърпява наказание.

Главен съдия на мача ще бъде Волен Чинков с асистенти Иво Колев и Дениз Соколов. Четвърти арбитър е Стоян Арсов. На ВАР-а ще има трима души – Драгомир Драганов, с помощници Красен Георгиев и Диян Вълков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" с историите на 5 юли

Политическите завързани сюжети в държавата и в местната власт ще са фокус на разговорите и в това юлско утро. След като Административният съд в Пазарджик обяви за недействителен избора за общински съветници търсим коментар от ОИК и председателя й Антони Върбев, председателяна местния праламент Найден Шопов и кметъ Петър Куленски. В разговор с новият..

публикувано на 04.07.24 в 16:46

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 04.07.24 в 16:10

Психично здраве днес във "Вход свободен"

Умение ли е отдадеността? Или талант? Какви са качествата на хората, които смятаме за успешни и целеустемени? Какво ги прави такива? Отговорите търсим днес в предаването "Вход свободен". В това начинание ще ни помага Юлия Петкова от Асоциация "Голям брат, голяма сестра". С нея заедно щ Ви поканим на уъркшопа "Как да изградим умения за постоянство и..

публикувано на 04.07.24 в 09:30

"Точно днес" по лентата на летните очаквания

Как у нас не се прави кабинет на малцинството, при какви обстоятелства пак ще градим новото управление? Въпросите са повече от важни, след като масово българите отказаха участие в изборите през юни. За всичко, което тече в държавата като процеси и очаквания, говорим с политолога и университетски преподавател Георги Проданов . Как ДПС ще реши уравнението..

публикувано на 03.07.24 в 15:24

"Вход свободен" с пулса на сезона

Поредният Джулай отмина, оставяйки след себе си осeмдестарска носталгия, прияно соления привкус на предстоящата отпуска и натрапчивото усещане, че и тази почивка ще е хубава, ама ще свърши  твърде бързо. Така е винаги- работата никога не свършва, а отпуската сякаш минава като миг. Лятото междувременно набира скорост, трафикът по магистралите набъбва..

публикувано на 03.07.24 в 09:05