Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

| обновено на 02.05.24 в 12:23 | Интервю
3
Снимка: Соня Станкова

"Стратегически аспекти на маркетинга" е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев. Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от Южен-Централен район за планиране. Авторът е предложил собствен модел за информационно осигуряване на процеса на сегментиране, таргетиране и позициониране, за който вярва, че е сърцевината на стратегическия маркетинг. Книгата е безплатна за маркетолози, колеги, приятели и студенти на Любомир, който е и бивш журналист от екипа на Радио Пловдив. Целият хартиен тираж на книгата авторът подарява на своите съмишленици, а в интернет книгата само за 2 дни има над 400 разглеждания и тегления, защото е безплатна. Хартиеното копие вече е подарено на някои студенти на д-р Стойчев от филиала на ПУ в Смолян.

Любомир Стойчев е доктор по икономика и управление във Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“ от 2017 г. Води упражнения и лекции по маркетинг, комуникационна политика, пиар, взаимоотношения с медиите. Във филиала на университета в Смолян преподава стратегически и индустриален маркетинг. Авторът е бил редактор, водещ и репортер в БНР – Пловдив, както и експерт по връзки с обществеността и медиите на Община Пловдив и също на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата. Научни интереси: маркетингова комуникация, PR, B2B маркетинг, стратегически маркетинг, масмедии, дигитален маркетинг.

Какво провокира д-р Стойчев да подарява книгата му за маркетинг на неговите студенти? Може да чуете повече от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Законът, засягащ ЛГБТ-теми, е репресивен и ще бъде отменен

"От гледна точка на който и да е човек с нормална интелигентност и психично здраве, този закон е меко казано  глупав. В него има куп противоречия и определя една чисто дискриминационна практика, която веднага заинтересува Европейската комисия, защото засяга правата по отношение на пол". Това заяви психологът Иван Игов. Като аргумент, той подчерта..

публикувано на 22.08.24 в 11:06

Дивите животни помагат в борбата с климатичните промени

Дивите животни и особено големите бозайници са от ключово значение за преодоляване щетите от климатичните промени. Те играят и важна роля срещу концентрацията на парникови газове в атмосферата. Това обясни еколога и автор на Климатека Павел Василев. Добави, че докато едрите бозайници влияят на естествените местообитания и влизат в ролята на..

публикувано на 22.08.24 в 10:43
Милен Любенов

Загърбване на политическото его ще ни извади от кризата

Това, което наблюдаваме е демонстрация на определени политически фактори с голямо политическо его, което няма място в политиката. За да вървим напред като общество и държава  е време политиците да отстъпят от своето его. Това коментира политолога доц. Милен Любенов. Според него след протестите, които бяха организирани от служители на МВР и..

публикувано на 22.08.24 в 10:20

Майката на убития Митко призова за разкриване на истината в съда

За нов следствен експеримент настояват близките на убития Димитър Малинов от Цалапица преди днешното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев.   Майката на Малинов - Атанаска Бакалова за пореден път призова истината да излезе наяве, като според нея не само Бизюрев е нанасял ударите по Митко: От очната ставка днес, която ще бъде направена, се..

публикувано на 22.08.24 в 09:50
Проф. Радостина Александрова

Оропуче не е нов вирус, хората да не се паникьосват

Промените в климата, обезлесяването на природата не остават без последствия за хората, независимо че здравните експерти отхвърлят пряката връзка между тях и здравето ни. След агресията на Ковид -19, сега СЗО предупреждава за активизиране на някои стари вируси, но се появяват и нови, за които не сме добре информирани. Каква опасност крие..

публикувано на 21.08.24 в 10:52