Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте финала "Лудогорец" - "Ботев" по Радио Пловдив

| обновено на 15.05.24 в 13:58

Лудогорец и Ботев (Пловдив) ще определят новия носител на трофея в турнира за Купата на България. Сблъсъкът между актуалния шампион в надпреварата и „жълто-черните“ е днес, на 15 май, от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Финалът може да слушате на живо по Радио Пловдив.

"Ботев" има два финала срещу "Лудогорец", като първият бе загубен с 0:1 през 2014-а година, а 3 години по-късно пловдивчани спечелиха с 2:1.

Сега играчите на Душан Керкез ще се надяват на подобен резултат, след като в полуфиналите елиминираха ЦСКА след две победи без допуснат гол. „Жълто-черните“ ще се опитат да си гарантират място в Лига Европа при успех, като в шампионата за момента са осми с 45 точки, колкото има и седмият ЦСКА 1948, който обаче е с по-добри показатели в преките мачове в редовния сезон. "Ботев" ще играе на четвъртия си финал в последните десет години, но спечели само този през 2017 – загуба от Лудогорец през 2014 и от градския съперник "Локомотив" (Пловдив) през 2019-а. Пловдивчани също имат три купи във витрината си.

Всички отбори в Първата шестица на първенството ще стискат палци на "Лудогорец" да вдигне купата, тъй като при успех на „зелените“, четвъртият ще има възможност да играе бараж за Европа. Замесените в битката за седмото място отбори ще искат "Ботев" да ликува с трофея, тъй като това ще освободи седмото място за някой измежду ЦСКА 1948, "Арда" или "Славия". Има вариант и осмият да отиде на бараж, но това ще стане само и единствено ако "Ботев" спечели Купата и завърши седми в крайното подреждане.

Главен съдия на финала е Драгомир Драганов с асистенти Христо Хаджийски и Димо Вълчев. Четвърти съдия е Георги Гинчев, а на ВАР-а ще оперират трима души – Ивайло Стоянов, с помощници Никола Попов и Диян Вълков.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поетът Красимир Йорданов за истинския Джулай

С поета Красимир Йорданов говорихме за поредния Джулай като празник на лятото и свободата.  Посрещането на слънцето на морския бряг в утрото на 1 юли е традиция, която Старите кучета (група стари приятели, поети и китаристи) спазва стриктно от средата на осемдесетте години насам- сподели Йорданов. Джулая е чисто български феномен, който съществува..

публикувано на 04.07.24 в 16:25
Ген. Нонка Матова

Нонка Матова - сребърна медалистка от Барселона 1992

Легендата на спортната ни стрелба Нонка Матова е родена на 20.10.1954 година в град Пловдив Между 1976 г. и 2000 г. участва в шест олимпийски игри. Тя е олимпийски вицешампион от игрите в Барселона през 1992 година. Победителка в алтернативния на олимпиадата турнир „Дружба” в Москва през 1984 г.одина Поставя 11 световни рекорда, от които два за мъже,..

публикувано на 04.07.24 в 13:07

"Локомотив" загуби с 0:1 от "Славия"

"Локомотив"  (Пловдив) загуби от "Славия" с 0:1 във втората си проверка от подготвителния лагер. Единственото попадение в срещата падна в 26-ата минута, когато Иван Минчев бе точен за "белите". За "Локомотив" с пропуски пред вратата на Славия се отчетоха Мартин Петков, Георги Каракашев, Тодор Павлов, Жулиан Лами, Николас Пенев, Данило Полонский и..

публикувано на 04.07.24 в 09:57

"Ботев" завърши подготовката си с 2:0 над "Крумовград"

Отборът на "Ботев" (Пловдив) завърши с победа контролите от предсезонната си подготовка. „Канарчетата“ надделяха с 2:0 над състава на "Крумовград" в последната си проверка преди старта на новата кампания.  И двете попадения в срещата, играна на стадион „Христо Ботев“, отбеляза новото попълнение на „жълто-черните“ Антъни Уджа през втората част.  В..

публикувано на 04.07.24 в 09:43

Бабакар Дион подписа с Аполон

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бабакар Дион ще продължи кариерата си в кипърския Аполон Лимасол. Сенегалският футболист подписа договор за две години  с Аполон За последно Дион игра в Локомотив Пловдив, но договорът му изтече в края на сезона и той напусна тима. Дион имаше много силни изяви за Локомотив Пловдив под ръководството на Александър..

публикувано на 03.07.24 в 18:04