Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спирки по пътя "Ден след ден"

Безкрайното търпение ражда мълниеносни резултати. Пловдивчани, заредете се с олимпийско търпение поне до Коледа!

По обед утре се спира движението по Бетонния мост за ремонт, който ще продължи шест месеца. Утре е събота, лято е и движението е по-ограничено – така кметът Костадин Димитров мотивира решението на общината. Той дори се превърна в словотворец, посочвайки, че това е начинът властите „да етапират ремонтите в града“. Репортажът по темата е на Антония Попова.

А жегата в градските автобуси почти изпоти и кмета, който се закани, че общината е на ръба да прекрати договорите с някои превозвачи. Ще чуем как Костадин Димитров коменитра абсурдната ситуация в транспорта.

Летните инфекции бележат ръст, но пък намалява разпространението на коклюш, съобщи в Пловдив главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той присъства на връчването на дарение от Световната здравна организация, предназначено за изследване и лечение на бежанци и социално слаби хора в България. Репортажът от УМБАЛ „Св. Георги“ е на Даниела Добрева.

Предизвикателствата пред приобщаващото образование обсъждат в Пловдив педагози от цялата страна. Домакин е Пловдивският университет, а участник в срещата е и министърът на образованието и науката Галин Цоков. За форума разказва Елена Крушкова.

Кои са пловдивските депутати на „Възраждане“ в новото 50-то Народно събрание? С кого ще си партнират и има ли червени линии, които няма да прекрачват? Иванка Петкова ни среща с депутатите и обобщава политическите им заявки.

И още:

Има ли трайна формула за властта у нас? Докога ще продължава кризата на представителността на партиите? Защо хората не гласуват и какъв знак е това? Темата коментираме с Орлин Колев, доктор по конституционно право, преподавател в Софийския университет.

С журналистката Ружа Райчева разсъждаваме за възможните комбинации в новия парламент. Питаме се дали правителство на ГЕРБ и ДПС с малка помощ от други партии ще доведе до експлозия и задават ли се нови избори?

Веселина Пеева ще ни срещне с писателя Стефан Цанев, а поводът е представянето на неговата книга „Небесна гледна точка“ в рамките на фестивала „Пловдив чете“.

Слушайте Радио Пловдив в следобеда на днешния петък, започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сюзанна Василевска и Николай Бухалов - откровено и за себе си!

Сюзанна Арутюнян – Василевска, директор на Драматичен театър – Пловдив, и Николай Бухалов – зам.-кмет „Спорт и младежки дейности“ в Общината, са днешните ни гости в Клуб "Неделя". С шефката на Театъра в първия час (16-17) ще разговаряме за основните цели и задачи, които си е поставила в новата й роля на ръководител. И още: за спектакли,..

публикувано на 07.07.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Посрещаме утрото на почивния ден с настроение, което се надяваме  ще можем да ви предадем!  Предстоят ни пътешествия и много хубава музика! Ще отпътуваме до Япония, а наш гид в това ефирно пътуване е Анелия Иванова, която споделя не само впечатления от посещението си в страната на изгряващото слънце, но и много от страстта си със занимания с едно..

публикувано на 06.07.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 05.07.24 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

Фокусираме се върху щастието в последното за тази работна седмица издание на "Вход свободен"!   В уроци по щастие ще разгледаме темата за баланса в разпределяне на служебните ангажименти, домашните задължения и свободното време, което да посветим на любимите си хора.  За родителския контрол, който понякога може да се превърне в разрушител на връзката..

публикувано на 05.07.24 в 09:30

"Точно днес" с историите на 5 юли

Политическите завързани сюжети в държавата и в местната власт ще са фокус на разговорите и в това юлско утро. След като Административният съд в Пазарджик обяви за недействителен избора за общински съветници търсим коментар от ОИК и председателя й Антони Върбев, председателяна местния праламент Найден Шопов и кметъ Петър Куленски. В разговор с новият..

публикувано на 04.07.24 в 16:46