Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 18 юни

Вторник сутрин по горещите и актулни теми. С покачване на градусите стартира новия политически сезон, а седмицата ще даде отговор на важния въпрос - ще има ли правителство или ни очакват нови избори на есен. Първата политическа сила започна преговори с парламентарно представените партии, а след ден и новото 50 НС трябва да започне работа. Коментираме с политолога проф. Мария Пиргова.

Предложение за увеличение на цената на таксиметровите услуги и увеличение на таксиметровите автомобили, които ще работят на територията на общината предлага кмета Костадин Димитров за гласуване на сесията този четвъртък. Предложението е на база подписка от Асоциацията на таксиметровите водачи, в която са защитени минималните и максимални тарифи за превоз на пътници за един километър. Цените ще чуем от председателя на организацията Деян Станев. И още едно мнение по темата на  Володя Домошенко от Национална асоция за защита на превозвачите и таксиметровите водачи, които се обявиха против увеличаване на квотата на такситата. 

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив и организара среща със социолозите Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Първан Симеонов.  Дискусията е на тема ,,консервативно и/или либерално” и ще се състои в Регионалния исторически музей. Преди това ще говорим с един от създаделите на клуба - Красимир Червилов, управител на опера Стара Загора

Как ще се промени европейската политика с новия състав на ЕП  е темата на рубриката ни "Евранет+".

В минутите за култура Веселина Пеева ни среща с художника Николай Панайотов, който представя най-новата си изложба в зала "2029" в Пловдив - "Алафранга".

В "Добро утро, ден!" продължава гостуването на писателя Галин Никифоров.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 17.09.24 в 15:11
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30