Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марина Иванова за психологията на човека и лисицата

| обновено на 17.06.24 в 17:08 | Интервю
4
Снимка: Личен архив

Марина Иванова е дипломиран психолог, член на Дружеството на психолозите в България. Зад гърба си има курсове по „Психологическо консултиране“, „Мотивационно интервю“, както и завършен тренинг с ОХ карти и Арт терапия. Едно от най-важните неща в нейния живот е споделянето. 

Чрез споделяне на своите таланти и емоции, тя иска да бъде вдъхновение и подкрепа, приятел и наставник на младите хора по пътя на тяхното самооткриване и преодоляване на предизвикателствата, и страховете им. Лисицата е един от любимите ѝ образи. 

Според една китайска притча, лисицата знаела тайната на „златното хапче“ – безсмъртието, но никога не се възползвала от нея. Лисицата присъства в много от историите в българската, както и в японската традиция, и култура.

„За мен лисицата винаги е била елегантен, приказен персонаж, който чрез своите хитрости винаги получава най-доброто. Адаптира се във всякаква среда, бързо печели симпатиите на останалите и създава приятелства“, казва Марина Иванова. А, книгата ѝ „Лисицата в мен“ се радва на второ издание и подкрепата на читателите. На 19 юни, от 19 часа, „Лисицата в мен“ ще бъде представена в Дружеството на пловдивските писатели. Тази книга е „наръчник“ за оцеляване в света на хората. Подходяща е за юноши и за възрастни, и обяснява много аспекти от психологията на достъпен език. Заедно с книгата, Марина Иванова, ще представи и свои илюстрации.

В момента, тя подготвя и втора част от трилогията „Моята лисица“, която е посветена на вътрешния глас, на интуицията, която ние често подценяваме. С помощта на интересни истории, тя фокусира вниманието ни върху различни теми. Главен герой е учителка по изобразително изкуство, която помага на своите ученици и някъде по пътя, и комуникацията със своите ученици тя се среща с вътрешния си глас. Илюстрациите към трилогията са в популярния, сред младите хора, манга стил. Авторката е почитател на този стил, още от тийнейджърска възраст.  

Марина Иванова е гост в предаването „Вход свободен“

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Жалба срещу поръчката за стадион "Локомотив"

Софийската компания "Билдком БГ“ е пуснала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу поръчката за завършването на стадион "Локомотив“. Процедурата е за централната трибуна и облагородяването на зоната, като стойността й е 44 млн. лева с ДДС. Фирмата, чийто собственик и управител е Георги Георгиев, е поискала и временни мерки – спирането на..

публикувано на 02.07.24 в 18:04

Последни две контроли за Ботев

Ботев (Пловдив) ще изиграе и последните си две срещи от лятната подготовка при закрити врата. Причината е подготовката на „жълто-черните“ за предстоящия мач от първи квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор на 11 юли. Днес, 2 юли, Ботев ще срещне дублиращия тим на „канарчетата“ в учебна игра. Последната лятна проверка на състава на Душан..

публикувано на 02.07.24 в 18:01

Томова приключи участието си на Уимбълдън

Първата българска ракета при жените Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Великобритания. В мач от първия кръг родната представителка отстъпи с 1:2 сета на китайката Синю Уанг – 6:7(4), 6:3, 6:0. Мачът между двете продължи почти два астрономически часа, като бе прекъснат за кратко в първия сет заради дъжд. Уанг продължава..

публикувано на 02.07.24 в 17:57
Силвия Германова

Силвия Германова - сребърната баскетболистка от Москва 1980

Легендарната ни баскетболистка Силвия Германова е родена на 19.07.1959 година в град Гоце Делчев Германова е олимпийска вицешампионка от игрите в Москва през 1980 година. В спорта навлиза като лекоатлетка и се подготвя при треньора Митко Тодоров. През 1973 г. специалистът Христо Костов я привлича в баскетбола. До 1982 г. играе в пловдивския..

публикувано на 02.07.24 в 15:20

Младежки литературен клуб отваря врати през лятото

Лято на творчесто писане и въображение. В Младежки център Пловдив отваря врати литературен клуб „Калиопа“, чието първо издание ще се бъде на 6-и юли /събота/, от 14.00 часа, в зала „Метеора“. Клубът ще се събира всяка първа и трета събота на месеца. Заниманията ще се провеждат в два модула - един основен, в който гости ще бъдат признати..

обновено на 02.07.24 в 13:26