Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

| обновено на 14.07.24 в 12:27
Снимка: Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря. 

Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър, съобщи за Радио Пловдив областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за борба с пожарите в Средна гора проф. Христина Янчева. 

В  Иван Вазово се прави проеска, която да предотврати преминаването на пожарите към селището. 91-ви инженерен батальон работи с наличната техника. Следи се да няма нови огнища, но обстановката е много динамична. И в Михилци, и в Иван Вазово има достатъчно доброволци благодарение на призивите, които отправихме. Активно се включиха и местните хора, както и доброволчески формирования, каза още Янчева. 

Сухопътните войски от  61-ва Стрямска механизирана бригадаи 91-ви инженерен батальон участват в гасенето. Тежката техника беше транспортирана снощи от 110-ти логистичен полк.

Около 60 доброволци са тръгнали сутринта от село Иван Вазово, още толкова от Хисаря и Михилци. 

Ликвидиран е огънят при селата Отец Паисиево и Сърнегор . 

В сила остава обявеното частично бедствено положение. 


По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бачковският манастир отбелязва своя храмов празник

Храмов празник отбелязва днес на 15 август и Бачковският манастир.  Литургията започва от рано тази сутрин и ще продължи в съслужение на всички монаси до 12 часа. Игуменът епископ Сионий тази година е в Троянския манастир.  Стотици поклонници от различни краища на България и чужбина са вече в Бачковския манастир, за да почетат Божията майка и..

обновено на 15.08.24 в 08:43

ВиК авария наводни улица в центъра, стигна и до подлеза на "Гладстон"

Голяма ВиК авария наводни ул. "Княз Дондуков" в центъра на Пловдив, на метри от Радио Пловдив и сградата на Община Пловдив.  Мини фонтан с чиста вода непрекъснато блика на мястото, като рано тази сутрин се беше образувало малко езеро. Течащата вода бе стигнала чак до подлеза на ул. "Гладстон", където се бе образувал миниатюрен водопад.  Говорителят..

публикувано на 15.08.24 в 08:19

В Калофер отбелязват празника на дантелата

Празник на дантелата се провежда днес в Калофер.  Денят започва с празнична литургия в храма „Св. Богородица“ и продължава с демонстрации и базар на совалкова дантела в Мемориалния комплекс „Хр. Ботев“.  Следобед се открива изложба на ръчно плетени дантели на майсторката Танка Попова – Чифчиева, и представяне на книгата „История на калоферската..

публикувано на 15.08.24 в 07:50

Пет пожарни екипа изгасиха пламнало незаконно сметище край Белозем

След близо четири часа борба с огъня пет екипа на пожарната от Раковски и Пловдив успяха за загасят пламнало незаконно сметище край село Белозем. Огънят там избухнал в късня следобед, а сигналът е подаден малко след 17,30 часа, уточняват от пожарната. Силният вятър станал причина за бързото разнасяне на огъня по поречието на близката река. Огнеборците..

публикувано на 14.08.24 в 22:30

Взеха от Дошков линия №37, поема я друг превозвач

„ Меритранс 2017“ ЕООД поема линия №37 от градския транспорт, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Досега маршрутът на автобус 37 се изпълняваше от „Хеброс бус “ по договор от февруари 2018 г., според който фирмата на Веселин Дошков държеше градските линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66,..

обновено на 14.08.24 в 16:25