Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вход свободен" в началото на горещниците

Снимка: БГНЕС

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част, бягайки от жегата, парадоксално избира още по- горещата Гърция. Останалата, непочиваща все още, част работи самоотвержено, разчитайки на климатици, вентилатори, ветрила и дебели сенки, а Радио Пловдив  помага на всички, пръскайки свежа музика и прохлада от ефира, както ще направи и днешното издание на "Вход свободен".
Започваме веднага след новините в 13 часа!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С посоките на лятото - "Точно днес"

След жегите поехме глътка свежест - кратък дъжд. Лятото отново е във власт, но леко по-дискретно и отново жегата ни предстои с очакване, мечти и пътешествия.  На родна територия отново сме на стартовата линия за съставяне на  кабинет - политиците са лаконични, перспективите - неясни, очакванията - неизменни, за да успее да заработи изборният механизъм..

публикувано на 20.08.24 в 17:28

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 20.08.24 в 14:48

Еко вторник с „Вход свободен“

Опитваме се да привлечем вниманието ви с интересни и полезни теми, традиция ни е. С Борислава Димитрова говорим за събитието „Мисия : водата е живот“, в парк „Дондукова градина“, в събота. Събитието ще бъде посветено на значението на водата, за живота. С психотелесния психотерапевт Кремена Станилова коментираме идеята за щастието и..

публикувано на 20.08.24 в 09:30

За кризите и необходимите промени „Точно днес“

Неизвестните пред България се увеличават, а след политическата криза – ще попадне ли страната и в конституционна? Отговорите търсим в утрото на 20 август, ето и нашите събеседници във времето до 9.30 часа: Бившият правосъден министър в кабинета „Денков“ и преподавател по конституционно право доцент доктор Атанас Славов от „Да, България“..

обновено на 19.08.24 в 16:44

Късен старт на седмицата с "Вход свободен"

За доброволческия труд и за ангажиментите ни като граждани на нашето общество, ще си говорим в Световния ден на хуманитарната помощ. Събеседник по темета е Георги Влайков - доброволец в Аварийно спасяване - Пловдив. Очаквайте и рубриките ни "Орисници" и Предразсъдъци и следразсъдъци". Започваме след новините в 13.

публикувано на 19.08.24 в 09:30