Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично обновление и разширение на производството, благодарение на който днес КЦМ притежава най-съвременната технология за производство на олово в света. По повод 10 годишният юбилей от това значимо за КЦМ събитие бе организиран Ден на отворените врати за децата на Фамилия КЦМ

Днешният ден се превърна в своебразен празник за над 60 деца, които имаха невероятната възможност да посетят работното място на своите родители и да научат интересни факти за производството на олово и рециклирането на акумулатори, да видят как робот подготвя за експедиране продукция олово и да направят щури химически опити. Някои от тях за първи път прекрачиха прага на компанията и пред очите им се разкри абсолютно нов свят. Като седемгодишният Мартин Николов например, който с гордост ни разказа за отговорната професия на неговия баща, дългогодишен служител на холдинга. Славена Маджарова е на 9 години от Пловдив. Според нея едно от най-разпознаваемите неща свързани с КЦМ са високите комини. Самата тя ни увери, че 165- метровия комин, не пуши, а напротив работи екологично. Славена иска да бъде като майка си, чиято работа е свързана с компютри. Когато порасне голяма иска да последва нейният пример.  

Красимир е на 15-години и с гордост сподели, че доста голяма част от неговото семейство е работило и работи в КЦМ. Той смята, че Холдинг КЦМ 2000 е мястото, където хората получават възможност да реализират своите мечти и да придобият опит за бъдещето. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Нов проект подкрепя деца със специфични потребности

Днес стартира нов проект „Помогни ми да се справя сам“, който е насочен към деца със специфични образователни потребности в Пловдив. Той е на Лицензиран Монтесори център „Първи стъпки“ и ще предоставя безплатни услуги за децата от квафилицирани специалисти в различни области. „Работата с деца със специфични образователни подребности..

обновено на 20.08.24 в 10:39

Рано е да се говори за конституционна криза

Все още е рано да се говори за конституционна криза. Въпреки странната ситуация, все пак сме в полето на действие на конституцията.  Това коментира конституционалистът доцент Христо Паунов по повод отказа на президента Румен Радев да подпише указа за служебния проектокабинет на Кожарева. Доц. Христо Паунов припомни, че след промените в..

публикувано на 20.08.24 в 10:35
Атанас Славов

Конституционна криза няма, Радев упражни свое правомощие

Смятам, че не е налице конституционна криза. Защото президентът упражни своето правомощие по Конституция да не подпише и да не издаде указ за назначаване на служебно правителство, тъй като не е съгласен с предложения състав. В тази хипотеза президентът има право да не подпише указа. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио..

публикувано на 20.08.24 в 10:08
Юлиян Петров

Отварянето на училищата за игри носи допълнителни разходи

Защо синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ се обяви за премахване на външното оценяване след 4-ти и 10-ти клас, а също и срещу заповед на пловдивския кмет за отваряне на училищните дворове през лятото?  Това e темата на разговора с председателя на организацията  Юлиян Петров . По повод отварянето на училищата за децата през лятната ваканция: "Аз..

публикувано на 20.08.24 в 09:50
Сопот

Търсят начини за справяне с водната криза в Сопот

Въпреки че в Сопот не е обявен воден режим, от дни в района има проблеми с водата. Причината е драстично намалялото ниво на основния водоизточник, който се намира над село Христо Даново. Общинската администрация в Сопот спешно търси решение на проблема с водоснабдяването в града. През последните дни са направени огледи на..

публикувано на 19.08.24 в 12:03