Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна няма да обжалва решението на съда за акциите си в Панаира

Община Варна няма да обжалва решението на Софийския градски съд, който обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Това написа във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев. 

Общината държеше 29% от дружеството „Международен панаир Пловдив“, част от „Пълдин туринвест“. Това означава, че акциите се връщат във Варна, а не остават в частното дружество на Георги Гергов, коментира варненският кмет. 

Той допълва: "Акциите засега остават в Община Варна и въпреки че „губим делото“, под моето ръководство администрацията няма да обжалва решението на съда". Той припомня мотивите на съда, според който през 2021 г. Общинският съвет е прехвърлил акциите при „тежки нарушения на Закона за приватизацията и следприватизационния контрол". 

Решението на предното ръководство на Общината, освен незаконосъобразно, е неизгодно и коства на варненци 800 000 лева за разноски и държавни такси по делото, подчертава Благомир Коцев.  Според него, "ако обжалваме и „изгубим“ отново, което е твърде вероятно, ще загубим още повече". Това са пари, които ще платим всички ние. 

Вчера пред Радио Пловдив бившият министър на икономиката, сега депутат от ПП - ДБ Богдан Богданов призова Варна да върне акциите си надържавата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жител на Стамболийски завари колата си със забита кирка

Кола осъмна със забита кирка, случаят е от Стамболийски. Собственикът заварил тази сутрин возилото си „Форд фокус“ със забития инструмент в предния капак.  „Давам 5000лв награда, който ми каже кой е извършителят!!!“, написа собственикът на колата в социалните мрежи.  Не е ясно каква е причината за вандалския акт.  Потребители коментират, че..

публикувано на 07.09.24 в 12:53

РИК - Смолян с член на ДПС, предложен от Дж. Чакъров, но не и от Пеевски

В състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян участва представител на ДПС, който бе предложен от упълномощени от Джевдет Чакъров членове на партията.  Съгласно публикувано решение на Централната избирателна комисия е назначен съставът на РИК – Смолян и в него не присъства предложеното име от представител, упълномощен от Делян Пеевски...

публикувано на 07.09.24 в 10:40

Регистрираха слаб земен трус край Девин

Слабо земетресение е регистрирано в района на Девин тази сутрин.  От Националния институт по геофизика, геодезия и география уточняват, че трусът с магнитуд от 2,9 по Рихтер е регистриран в 9.11 ч., на около 5,4 км югозападно от Девин, на 58 км от Пловдив и на 138 км от София.  Дълбочината му е 12 км. Няма данни за материални щети.

публикувано на 07.09.24 в 09:53

Полиция следи трафика заради кулинарния фест в Житница

Полицейски екипи ще осигуряват безопасността на движението в участъка между селата Калояново и Старо Железаре днес. Организацията се предприема заради очаквания интензивен трафик към село Житница, където от 9 ч. до 21 ч. се провежда събор с кулинарно шоу и музикално-танцова програма.  По време на събитието униформените ще следят и да няма..

публикувано на 07.09.24 в 08:18

Търсят новата "Царица на лютеницата" в Куртово Конаре

16-тото издание на тридневния кулинарен Куртово Конаре фест продължава и днес.  Японски студенти от гастрономическия университет в Киото ще се запознаят с тънкостите в приготвянето на българската лютеница.  Като част от атракциите днес ще бъде сварена прочутата доматена супа, а всеки от гостите може да опита приготвената на място лютеница,..

публикувано на 07.09.24 в 08:12