Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал от димки е иззет на Колежа, двама полицаи пострадаха в мелето

| обновено на 29.07.24 в 13:29

Огромно количество военни димки, фойерверки, факли са иззети от стадион "Христо Ботев", на който снощи се игра пловдивсокото дерби, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. 

Същевременно от МВР съобщиха, че през контролно-пропускателните пунктове на стадиона през щателна проверка са преминали около 13700 зрители.

Двама полицаи пострадаха от хвърлени камъни при сблъсъците между феновете, които се биха на един от булевардите до стадиона, хвърляйки павета, бомби и факли. В 70-ата минута възникна и бой между самите фенове на "Ботев" на Южната трибуна, който бързо бе потушен.

Калин Стоянов пожела бързо възстановявяне на колегите си и благодари на жандармерията, която не е позволила разрастване на напрежението.

При охраната на мача е използвано видеонаблюдение, на заснетите нарушители ще бъде потърсена отговорност, написа днес във профила си във Фейсбук министърът на вътрешните работи.  


По случая са образувани две досъдебни производства за причинена телесна повреда по хулиганско подбуди, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.


Работата за установяване на извършителите продължава в Шесто РУ. Там е започната и предварителна проверка след откриването на пиротехническите изделия. 










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

публикувано на 01.10.24 в 11:00

Постигнаха съгласие за транспорта до село Труд

Маршрутка №5 и линиите от областната транспортна мрежа ще решат транспортния проблем на с. Труд. Ще се проведат разговори с превозвача, обслужващ маршрутната линия, да се увеличи  броят на курсовете, включително и вечерните.  Същевременно ще бъдат организирани още две спирки в Пловдив на междуградските автобуси, които преминават през Труд, за да е..

публикувано на 01.10.24 в 10:53

Левон Манукян излиза от ареста срещу 50 000 лв.

Директорът на филхарманията в Разград Левон Манукян е освободен от ареста срещу парична гаранция от 50 000 лв. Това е станало с решение на прокуратурата, потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.  Диригентът е съдействал на разследването и е дал пълни показания, освен това има чисто съдебно минало, гласят основните мотиви за промяна на..

обновено на 01.10.24 в 10:40

Безплатни прегледи за хернии в болница "Св. Пантелеймон"

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии.   Те ще се провеждат в 10  кабинет на Диагностично-консултативния център на болницата, всеки работен ден от 9 до 13 часа.  За прегледите не е необходимо направление от..

обновено на 01.10.24 в 10:30

ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година

Тържествено откриване на новата академична 2024/2025 година на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се проведе днес, от 11:00 часа. Събитието ще се състои в Спортната зала на висшето училище на адрес бул. "България" № 236А, уточни заместник-ректорът по международна дейност и връзки с обществеността доц. д-р Борян Янев.  По традиция на..

обновено на 01.10.24 в 10:17