Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик въведоха мерки срещу чумата по животните

| обновено на 08.08.24 в 10:29

Областната епизоотична комисия в Пазарджик прие мерки срещу чумата по дребните преживни животни за недопускане на заболяването на територията на страната.  Засилва се и ветеринарният контрол.  

Забранява се провеждането на пазари, изложби или други събирания на овце и кози, до преодоляване на опасността от разпространяване на заболяването. 

Въвеждат се и ограничения на тяхното придвижване с някои изключения. Транспортирането на овце и кози в страната до месопреработващите фабрики ще става само след извършен клиничен преглед и контролен лист по образец, придружен с ветеринарно медицинско свидетелство. 

Засилва се щателната дезинфекция във фермите, както и на всички влизащи и излизащи транспортни средства. 

Собствениците на животни трябва да са добре запознати със симптомите на заболяването. 

На територията на област Пазарджик са регистрирани 45 хиляди дребни преживни животни и 22 хиляди едри. Мобилни комисии ще следят за спазването на въведените мерки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Шофьорка катастрофира на кръстовище, изключи светофарите

Зрелищна катастрофа стана тази вечер близо до някогашната Мебелна къща.  Заради инцидента за около 2 часа светофарните уредби не работиха на кръстовището между булевардите "Менделеев" и "Освобождение". По неофициална информация шофьорка е катастрофирала, като е ударила колата си в стълб.  По-късно екип на общинското предприятие "Организация и контрол..

публикувано на 23.10.24 в 20:50

IT хитреците, източвали казина и игрални зали, остават в ареста

Всички осем задълржани от престъпната   група за  източване на  ротативки и рулетки в игрални зали остават в ареста, реши късно тази вечер Окръжнит съд в Пловдив.  Става дума за  7 мъже и една жена, организирани и ръководени от пловдивски тартор.  Решението  не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд след седмица.  Припомняне:..

обновено на 23.10.24 в 20:33

Изградиха нов паркинг в пловдивския район "Южен"

Нов паркинг вече функционира в район „Южен“. Той се намира между улиците „Даме Груев“, „Райко Жинзифов“ и „Дрин“, съобщи кметът Атанас Кунчев. Изградени са 22 паркоместа, като 3 от тях са за хора с увреждания. Общата площ на паркинга е 480 квадратни метра, поставено е ново улично осветление, направено е отводняване и 2 нови дъждоприемни шахти...

публикувано на 23.10.24 в 19:09

Дават на съд мъж, шофирал с над 3 промила алкохол в Смолян

Районната прокуратура в Смолян внесе обвинителен акт срещу 57-годишен шофьор, който в началото на този месец предизвика катастрофа на паркинг в областния град.  Мъжът е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 3,25 на хиляда, установено по надлежния ред – с химическа експертиза. В автомобила на мъжа се е намирало и непълнолетно дете.  Мъжът бе..

публикувано на 23.10.24 в 17:15

Държавата плаща 6 500 евро за забавена реституция в Брани поле

Четирима души от село Брани поле ще получат общо 6 500 евро като обезщетение за забавена 17 години реституция на земите им. Решението за това е взето на днешното правителствено заседание след споразумение с Европейския съд по правата на човека. Жалбоподателите са се оплакали, че реституцията се е забавила близо 17 години. Причината са приемани..

публикувано на 23.10.24 в 16:06