Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДКТ "Васил Друмев" - Шумен представя в Пловдив "Робин Худ"

Драматично-куклен театър "Васил Друмев" - Шумен тръгва на турне, в което ще представи някои от най-добрите си постановки за сезона.

В Пловдив трупата гостува с три заглавия. Първото е на 13 август 2024 г. - "Робин Худ" под режисурата на Бойко Илиев и със специалното участие в главната роля на Ники Илиев и Елена Петрова. 

Николай Илиев е актьор, сценарист и продуцент на филми. Като малък филмът на Кевин Кстнър му е  бил един от любимите, както и книгата на Роджър Грийн. Със спектакъла на шуменската сцена той сбъдва детската си мечта да се превърне в Принца на разбойниците Робин Худ. Това е вторият спектакъл, в който Ники Илиев играе с колежката си Елена Петрова след "Осъдени души".

Началото на представлението "Робин Худ" е от 21 ч. на Античния театър. 

Гостуването на Шуменския театър на пловдивска сцена продължава със спектакли на 21 август - "Осъдени души"  на сцената на Лятно кино "Орфей", а на 4 септември театърът представя новия спектакъл на един от най-емблематичните български режисьори - "Теди Москов" "Дабъ дешил ине".

Интервю с Николай Илиев - звуковия файл: 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Галерия "Arsenal of art" представя випуск 1981 на НГСЕИ

Изложба събира на едно място изявени пловдивски творци, които са завършили Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в годината, когато страната ни отбелязва 1300 години България или випуск 1981 г.  Над 40 художници, скулптори и представители на визуалното изкуство ще представят избрани свои произведения в галерия Arsenal of art. Сред..

публикувано на 24.10.24 в 07:20

Изложба за съживяване на стари книги с техниката "Оримото"

В Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив ще бъде представена пътуващата изложба „Изкуство в книга – Ars in libro”. Идеята е да се покаже как може да бъде даден нов живот на очислените книги в библиотеки и читалища чрез техниката  „Оримото“.  Техниката е подобна на оригами, но не е източно изкуство, създадена е от немския компютърен специалист..

обновено на 24.10.24 в 06:58

Обновяват стенописа "Пловдив" до Археологическия подлез

Стенописът „Пловдив“ на фасадата на къщата до Археологическия подлез се обновява  и утре ще бъде завършен.  Прави се промяна само в дясната част на изображението, където се виждаше Хисар капия, а сега там е нарисувана цветна лястовичка. „ Ще освежим и реставрираме старата част на стенописа, оригиналният вертикален надпис „Пловдив“..

публикувано на 22.10.24 в 15:09

Представят новата книга на Стефан Иванов в клуб "Петното"

Новата книга на Стефан Иванов „Без мен“ ще бъде представена в литературен клуб „Петното на Роршах“. За нея ще говори писателят Александър Секулов. Книгата се появява 10 години след предишната стихосбирка „Навътре“. Стефан Иванов е магистър по културология и доктор по философия в СУ „Климент Охридски“.  Автор на е четири стихосбирки – „4..

публикувано на 22.10.24 в 05:48

Стефан Цанев получава приза "Йеромонах Игнатий - В. Левски"

Големият драматург, поет и писател Стефан Цанев ще получи тази вечер в Карлово наградата „Йеродякон Игнатий – Васил Левски“. Отличието се дава за приноса му за българската духовност и патриотизъм. Наградата бе учредена от карловските скулптори Недко Кръстев и Николина Канарова и се връчва на личности с особени заслуги в направленията..

публикувано на 21.10.24 в 16:08