Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

| обновено на 12.08.24 в 17:42
3
Снимка: Радио Пловдив

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив.

В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край Свежен. Изгорели са вили и автомобили, като огънят е обхванал гората и върви към Свежен, съобщиха от община Брезово. На място е директорът на РДПБЗН-Пловдив ст. комисар Васил Димов и кметът на община Брезово Калин Калапанков. 

В 17:46 ч. от авиобаза Крумово излетя вертолет Ми-17 за овладяване на пожара.  Действията на огнеборците са затруднени заради стръмния, скалист терен. 

От Общината призоваха за помощ от страна на доброволци. Отзовалите се на молбата да носят лопати и подходящи инструменти за гасене и да са подходящо облечени, е другата препоръка към желаещите да помогнат. 

За кратко време бе овладян другият голям пожар, който пламна в покрайнините на Черничево. Имало е опасност за къщите на селото, но вятърът е обърнал огъня към близкия язовир. Няма опасност за жителите и къщите им. Екипаж от 24-та авиобаза в Крумово с вертолет „Кугър“ се включи в овладяването на огнената стихия в землището на с. Черничево, община Хисаря, област Пловдив. Вертолетът излетя от авиобазата в 17:28 ч., за да помогне в потушаването на пожара, в който горят сухи треви и храсти.

В момента селскостопанска техника, противопожарни коли и доброволци от Доброволно формирование Хисаря, както и доброволци от селото пресичат пътя на огъня към язовир Каратопрак.

Отново са се запалили и тревите край село Марково, там също са изпратени пожарни автомобили. Те пламнаха по обяд, но три пожарни екипа бързо овладяха огъня в местността Кокарджа. 

По публикацията работи: Даниела Добрева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

До края на годината камерите на ТОЛ системата започват да снимат за скорост

Целта ни е да няма жертви по пътищата, каза в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.  Тя откри двудневната ковференция за безопасност на движението "Визия 0“ - нула жертви при пътно транспортнни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браношва асоциация пътна безопасност".  Двудневен..

обновено на 19.09.24 в 14:25

Военна прокуратура разреши черната кутия на разбилия се L-39 ZA да замине за Чехия

Черната кутия на катастрофиралия край авиобаза "Граф Игнатиево" самолет  е изискана с официално писмо от Министерство на отбраната и от прокуратурата ще дадат разрешение още днес да бъде изпратена в завода-производител в Чехия. Това съобщи за Радио Пловдив военноокръжния прокурор майор Христо Анчев.  По думите му, след издаването на това..

обновено на 19.09.24 в 14:25

Чепеларе ремонтира магистрален водопровод със 7,6 млн. лв.

Кмeтът нa Oбщинa Чeпeлape Бopaн Xaджиeв сключи cпopaзyмeниe c Mиниcтepcтвoтo нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo зa рехабилитация на магистрален водопровод за вoдocнaбдитeлнa гpyпa Opexoвo – Maлeвo – Xвoйнa – Πaвeлcĸo.  Размерът на финансирането е близо 7,6 млн. лв., а дължинaтa нa тpaceтo e 5 433 мeтpa, като pexaбилитaциятa на водопровода..

обновено на 19.09.24 в 14:25

Двудневен форум за пътната безопасност започва в Пловдив

Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - "ВИЗИЯ 0“ - НУЛА ЖЕРТВИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ, организирана от Сдружение "Българска браношва асоциация пътна безопасност". Двудневният форум ще събере на обща дискусия и обмен на научна информация над 350 делегати от държавната администрация, неправителствения сектор,..

публикувано на 19.09.24 в 13:14

Валери Вълков от Пазарджик става депутат за 3 заседания

Само за 3 пленарни заседания ще бъде депутат в 50-ото НС Валери Вълков, който днес положи клетва като депутат на мястото на Екатерина Захариева.  Той ще представлява Пазарджик, след като тя стана българската номинация за еврокомисар. Тази сутрин депутатите освободиха Захариева като народен представител, а малко по-късно Вълков положи клетва.  За..

публикувано на 19.09.24 в 12:47