Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Тотев е новият управител на ВиК – Смолян

Тотев бе представен днес пред служителите на дружеството от заместник областния управител Красимир Даскалов.  Той посочи, че на първо място ще се заеме с възстановяване на нормалното водоподаване за населението, тъй като са недопустими аварии като тези в Мадан, Девин, Малка Арда и Павелско. Първоначалната информация е,  че предприятието е доста деструктурирано като финансово и организационно състояние, допълни новият управител.  

Новият управител е избран с решение на ВиК холдинга на мястото на досегашния ръководител Георги Василев. Костадин Тотев е дългогодишен заместник-директор на дружеството и е запознат с всички проблеми, заяви заместник-областния управител Красимир Даскалов при представянето му.

Новият управител подчерта, че в следващите дни ще се запознае с финансовото състояние на дружеството, което има големи дългове и с проблемите с авариите в населените места. Тотев смята, че са неприемливи ситуациите с авариите, оставяли Мадан около 10 дни без вода, и проблемите с водоподаването в курортен град като Девин. По думите му спирането на водата в миньорския град не е свързано с язовир Пловдивци, в който има достатъчно воден ресурс, а с аварии по водопреносната мрежа. Подобна е и ситуацията с амортизираната ВиК мрежа в Девин. 

Тазгодишното продължително засушаване извади още по-показно проблемите във ВиК – сектора в цялата Смолянска област, смята заместник областния управител Красимир Даскалов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кола гори на магистрала "Тракия" близо до Пловдив

Кола гори в аварийната лента на автомагистрала „Тракия“ в района на Пловдив. Инцидентът е станал около отбивката за Войводиново, в посока София,  сигнализират в социалните мрежи пътуващи по аутобана. От превозното средство се стеле гъст черен дим.  Движението в района е затруднено, уточняват водачи. 

публикувано на 12.09.24 в 10:39

Пловдивските съветници започнаха работа с призив за оставка

С декларация на  " Браво, Пловдив " започна днешното заседание на Пловдивския общински съвет.  Съветниците на групата отново заявиха, този път от трибуната, че оттеглят доверието си към зам.-кмета по транспорт Савина Петкова .  Яна Димитрова посочи, че "Браво, Пловдив" настояват Петкова да се оттегли от заемания пост, като подаде оставката си...

публикувано на 12.09.24 в 10:24

Министър Карадимов събира в Пловдив областни управители и ГРАО

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов ще проведе работна среща в Пловдив относно ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.  В качеството си на координатор по изпълнението на посочените дейности, определен с решение на Министерския съвет, Карадимов е поканил..

обновено на 12.09.24 в 08:34

Делото "Дебора" продължава в районния съд в Пловдив

С показания на свидетели и разпит на вещи лица в районния съд в Пловдив продължава  делото “Дебора”.  Подсъдимият Георги Георгиев е с три обвинения -  за закана за убийство на Дебора Михайлова, за това, че отрязал насила косата ѝ и за това, че ѝ е нанесъл 18 порезни рани с макетен нож. Заседанията се провеждат при закрити врата.  Дебора не се яви..

обновено на 12.09.24 в 08:34

Георги Машонов е новият шеф на полицията в Пловдив

Нов директор има полицията в Пловдив. Това е  Георги Машонов, който е бивш шеф на РУ в село Труд и е познато лице за служителите на вътрешното ведомство.  Изненадващата рокада е била оповестена в края на работния ден от служебния вътрешен министър Атанас Илков, който също оглавяваше дирекцията преди години. "Вие го познавате, той е с дълъг..

обновено на 12.09.24 в 08:33