Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок Орфей Фест този петък в Пловдив

Този петък 23-август Пловдив ще бъде разтърсен от първото издание на Рок Орфей Фест. Точно в 18:30 сцената на Лятно Кино Орфей ще бъде нажежена докрай от младите и многообещаващи банди Darzz, Coven 5, Astrea. Трите рок и метъл банди са основните организатори на събитието, като идеята им е то да се превърне в традиционен за града ни фестивал. 

Характерното и меланхолично звучене на група Darzz е вдъхновено както от мелодичността на блуса, така и от суровата емоция на гръндж, поп-пънк и класически хеви метъл. Песни, като “Подведе ме” и “Обрати”, стрелят право в десятката и покоряват душите на стотици пловдивски младежи, а групата е хит в града. Тя се изявява на S’cool Rock Fest през 2023 г. и има множество участия в пловдивски и софийски клубове. 

Алтернативният хеви метъл стил на групата Coven 5 се отличава с характер и влива енергия на публиката всеки път, когато тя е на сцена. На 26 юли за първи път младите музиканти имаха уникалната възможност да свирят на фестивала Hills of Rock 2024 г. на сцената “На Тъмно”. Групата има и дебютен сингъл Serpent’s kiss. Метълкор / ню-метъл бандата Astrea става известна с метъл кавърите си на български поп парчета. Благодарение на синергията между членовете и тяхната наелектризираща музика всяко тяхно представяне пред феновете е запомнящо и зареждащо. 

Такава беше и атмосферата в неделния ефир, когато ни гостуваха вокалистката на групите Darzz и Astrea Диана Димитрова, китаристът на Astrea Преслав Ташков, и Самуил Кабрански /също китарист/ представител на Coven 5. 

"Основната идея на този фестивал е да дадем поле за изява на младите рок банди в Пловдив и не само. Искаме музиката да се развива", каза за Радио Пловдив Диана Димитрова. 

Целият разговор с Диана Димитрова, Преслав Ташков и Самуил Кабрански можете да чуете в прикачения звуков файл. 


По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пълнолунието през септември и работата с женската сила

Най-смелото действие е да мислиш за себе си, на висок глас, казва преди време Коко Шанел, една от силните и отдадени жени на своето време. Силата на женския дух и душа вдъхновява, божествената женска сила променя. „Свещени води: Божествената женска сила“ е събитието, което ще събере жените в трансформиращ кръг, в пространството на..

обновено на 12.09.24 в 16:17

Пет каузи за петото издание на "Нощ на Ангелите"

Благотворителният фестивал „Нощ на Ангелите“ ще се проведе за пети пореден път тази година и се очертава да бъде най-мащабен до този момент! Инициатива, която във времето доказа, че Доброто не познава граници, и само Вярата, Надеждата и Любовта движат света напред! Това събитие се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Младежки Център –..

публикувано на 11.09.24 в 16:56

20 юбилей на Национална асоциация на децата с диабет

"20 ГОДИНИ ЗАЕДНО – АЗ ЩЕ УСПЕЯ НЕ ЗАРАДИ, А ВЪПРЕКИ ДИАБЕТА" е мотото на празника на Национална асоциация на децата с диабет, които тази година отбелязват 20-я си рожден ден! По този повод днес в предаването "Вход свободен" в ефирното пространство наш гост бе г-жа Елисавета Котова - председател на асоциацията. На въпроса ни колко са израстнали за тези..

публикувано на 11.09.24 в 16:26

Младежи ще се обучават за уменията на новото време

От 19 септември (четвъртък) екипът на ОП „Младежки център Пловдив“ стартира обучителната програма „Умения на Новото време“, която ще се провежда от 17:00 часа всеки четвъртък в новооткритата спортна зала „Дунав“.  Програмата обхваща 10 обучителни модула, представящи разнообразни умения, необходими за личностното и професионалното развитие и..

публикувано на 10.09.24 в 17:25

Magic Mario отбелязва 15 години на сцена

В днешното издание на предаването "Вход свободен" се потопихме в света на магията! В това начинание с усмивка и от сърце ни помогна любимия на малки и големи Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен!..

публикувано на 10.09.24 в 17:10