Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Павелско на протест срещу безводието

| обновено на 25.08.24 в 09:56

Жители на родопското село Павелско, община Чепеларе излизат на протест срещу сериозния воден проблем. Местните хора се канят да блокират пътя Павелско – Асеновград заради безводието в селището.

След въведения воден режим направена проверка на ВиК и администрацията сочи, че към днешна дата водоемите в района са пълни с общо 460 кубика вода при дневен разход от 65 кубика в селото.

Местните хора твърдят, че има домакинства без водомери и съществуват незаконни водопрехващания, които оставят селото на сухо.

Проверката за причините за липса на вода продължават – твърди кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев.

Въпреки това жителите на селото заявиха, че ще протестират заради безводието.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

„Бизнесът за Пловдив“ иска спешни мерки за справяне с безводието

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ подкрепя искането за спешни мерки за справяне с безводието и изсичането на горите, като двете направления са неразривно свързани.  В позиция до медиите от сдружението обръщат  внимание, че неглижирането на системни проблеми в управлението на водите и горите е довело до срива. "Десетки хиляди българи са без вода..

публикувано на 13.09.24 в 09:10

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник

Пловдивските пожарникари ще отбележат професионалния си празник с ритуал по отдаване на почит към на паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения огнеборци.  Пред паметната плоча в двора на Първа районна служба на пожарната на ул. „Преслав“ ще бъдат поднесени венци и цветя.  По време на церемонията ще бъдат обявени имената на..

публикувано на 13.09.24 в 09:02

АМТИИ открива новата учебна година

Музикалната академия в Пловдив открива новата учебна година.  Ректорът на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев“ Жан Пехливанов ще поздрави първокурсниците в концертната зала на висшето учебно заведение.  Деканите на отделните факултети ще раздадат студентските книжки. Предвидени са музикални и танцови..

публикувано на 13.09.24 в 08:37

Президентът ще лети на изтребител F-16 в авиобаза Граф Игнатиево

Днес в авиобаза „Граф Игнатиево“ президентът Румен Радев ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 по покана на Военновъздушните сили на САЩ.  В авиобазата държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобаза Авиано, Италия...

публикувано на 13.09.24 в 07:42

Започва делото срещу насилника на Ванеса Цветомир Пенков

С разпоредително заседание в районния съд в Пловдив започва делото срещу 30-годишния Цветомир Пенков, обвинен за домашно насилие на жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете.  През януари 24-годишната Ванеса постъпи в болница след мъчителен побой от насилника.  Срещу Пенков са повдигнати четири обвинения. Те са за..

публикувано на 13.09.24 в 07:38