Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дербито ЦСКА - "Ботев" пряко по Радио Пловдив

ЦСКА приема "Ботев" (Пловдив) на стадион „Локомотив“ в София в дебюта на новия старши треньор Александър Томаш.

45-годишният специалист бе обявен за нов наставник в сряда вечерта, след като по-рано пристигна на клубната база в Панчарево. Той идва при „армейците“ от "Спартак" (Варна), който започна силно новия сезон след завръщането си в елита за сметка на столичния гранд. ЦСКА загуби четири от първите си пет срещи за първенство при Томислав Стипич и закономерно ръководството взе решение да се раздели с хърватския треньор. Сега пред Томаш стои нелеката задача да вдигне „червените“ на крака след тежкия старт на сезона, а първото предизвикателство е тежко – носителят на Купата на България "Ботев" (Пловдив).

Възпитаниците на Душан Керкез взеха три от първите си пет мача в шампионата, а в Европа се представиха на ниво. „Канарчетата“ отстраниха словенския "Марибор" в първия квалификационен кръг на Лига Европа, преди да отпаднат от гръцкия гранд Панатинайкос. Впоследствие Керкез и компания бяха елиминирани от босненския "Зрински" (Мостар) в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

В последния кръг за първенство "Ботев" отстъпи на "Спартак" на базата в Коматево и със сигурност ще е амбициран да вгорчи дебюта на Томаш, който е бивш наставник на градския съперник на „жълто-черните“ – "Локомотив" (Пловдив).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Отборът на България за Купа

Нестеров загуби с 3:6, 3:6 от Аревало за Купа "Дейвис"

Пьотр Нестеров загуби първата среща на сингъл и България отстъпва с 0:1 победи от Салвадор в мач от Световна група II за Купа "Дейвис". Нистеров отстъпи с 3:6, 3:6 от Марсело Аревало, коъто е шампион в мъжките двойки на "Ролан Гарос" през 2022 и 2024 година и полуфиналист при дуетите на Откритото първенство на САЩ по-рано през този месец. Двубоят се..

публикувано на 14.09.24 в 17:53

"Битката за Тракия" пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) тостува на "Берое" в среща от 12-ия кръг на Първа лига. "Битката за Тракия" в Стара Загора започва в 20:00 часа и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт", Радио Пловдив и Радио Стара Загора на БНР. Тимът на "Берое" ще бъде без двама от българските си футболисти - Стефан Гаврилов и Викторио Вълков. И двамата страдат от контузии и..

публикувано на 14.09.24 в 13:00
Локо -

"Локомотив" и "Хебър" с равенство 3:3

"Хебър" измъкна точка при гостуването си на "Локомотив" (Пловдив) в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Гостите се добраха до равенството с два гола в добавено време. Така тимът на треньора Любослав Пенев остана на шесто място във временното класиране с актив от 12 точки, а "Хебър" e 14-и с пет пункта. Срещата започна отлично за гостите от Пазарджик. В..

публикувано на 13.09.24 в 19:44
Николай Бухалов изтегли жребия за Купа

Нестеров срещу Аревало е първият мач между България и Салвадор

С двубой между Пьотр Нестеров и Марсело Аревало ще бъде дадено началото на дуела между България и Салвадор от турнира за Купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребий за срещата от Световна група II на световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 14 и 15 септември на кортовете на ТК „Локомотив" в гр. Пловдив. Жребият беше..

публикувано на 13.09.24 в 14:06

Локо посреща "Хебър" в 17:00 часа на "Лаута"

С два мача днес стартира изтегленият 12-и кръг в Първа лига. От 17:00 часа "Локомотив" (Пловдив) посреща "Хебър", а от 19:30 "Ботев" (Враца) е домакин на "Спартак" (Варна). "Локомотив" (Пловдив) се намира на шестото място във временното класиране с актив от 11 точки. "Черно-белите" могат да влязат в Топ 4 при успех над "Хебър". Отборът игра контрола в..

публикувано на 13.09.24 в 11:46