Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" победи с 1:0 ЦСКА в дебюта на Томаш

Укаки върна "Ботев" на победния път
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

"Ботев" (Пловдив) се наложи с 1:0 като гост над ЦСКА в среща от седмия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача бе дело на Ехидже Укаки в 58-ата минута. Така „армейците“ записаха пета загуба от началото на първенството при дебюта на Александър Томаш. 

"Ботев" получи отлична възможност да поведе в резултата още във 2-ата минута, когато Християн Петров сгреши и топката му бе отнета от Ехидже Укаки, но ударът му бе отразен от Густаво Бусато.

В 11-ата минута ЦСКА отговори с удар в гредата на Годуин Коялипу. Нападателят получи топката в наказателното поле с гръб към вратата, но се обърна рязко и с мощен удар разтресе рамката на вратата на Ханс Бернат.

Пет минути по-късно пловдивчани пропуснаха отлична възможност, след като Укаки изведе Алекса Мараш, който прати топката в аут.

В 26-ата минута Тобиас Хайнц можеше да даде аванс на ЦСКА, но ударът му от близка дистанция срещна мрежата от външната страна.

В края на първата част Коялипу и Линдсет опитаха да матират вратаря на гостите Бернат, като отново не се стигна до промяна в резултата.

Четири минути след подновяването на играта Коялипу се измъкна от защитата на "Ботев", но се провали в опита си да прехвърли Бернат. 

В 58-ата минута "Ботев" поведе в резултата, след като Ехидже Укаки наказа детинска грешка на Християн Петров. Защитникът на ЦСКА не прецени добре ситуацията и остави да му бъде отнета топката по елементарен начин и останал сам срещу Бусато не сгреши.

След попадението футболистите на Александър Томаш загубиха ритъм и играта им загуби ритъм.

В 80-ата минута Нвачукву опита да изненада Бусато от дистанция, но вратарят се справи.

В заключителните минути ЦСКА опита стихиен натиск. В 89-ата минута след центриране от корнер топката достигна до Християн Петров, който стреля, но Бернат изби с една ръка.  Малко след това Коялипу с глава прати топката в гредата, а съдията Валентин Железов спря играта за нарушение в атака.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Отборът на България за Купа

Нестеров загуби с 3:6, 3:6 от Аревало за Купа "Дейвис"

Пьотр Нестеров загуби първата среща на сингъл и България отстъпва с 0:1 победи от Салвадор в мач от Световна група II за Купа "Дейвис". Нистеров отстъпи с 3:6, 3:6 от Марсело Аревало, коъто е шампион в мъжките двойки на "Ролан Гарос" през 2022 и 2024 година и полуфиналист при дуетите на Откритото първенство на САЩ по-рано през този месец. Двубоят се..

публикувано на 14.09.24 в 17:53

"Битката за Тракия" пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) тостува на "Берое" в среща от 12-ия кръг на Първа лига. "Битката за Тракия" в Стара Загора започва в 20:00 часа и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт", Радио Пловдив и Радио Стара Загора на БНР. Тимът на "Берое" ще бъде без двама от българските си футболисти - Стефан Гаврилов и Викторио Вълков. И двамата страдат от контузии и..

публикувано на 14.09.24 в 13:00
Локо -

"Локомотив" и "Хебър" с равенство 3:3

"Хебър" измъкна точка при гостуването си на "Локомотив" (Пловдив) в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Гостите се добраха до равенството с два гола в добавено време. Така тимът на треньора Любослав Пенев остана на шесто място във временното класиране с актив от 12 точки, а "Хебър" e 14-и с пет пункта. Срещата започна отлично за гостите от Пазарджик. В..

публикувано на 13.09.24 в 19:44
Николай Бухалов изтегли жребия за Купа

Нестеров срещу Аревало е първият мач между България и Салвадор

С двубой между Пьотр Нестеров и Марсело Аревало ще бъде дадено началото на дуела между България и Салвадор от турнира за Купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребий за срещата от Световна група II на световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 14 и 15 септември на кортовете на ТК „Локомотив" в гр. Пловдив. Жребият беше..

публикувано на 13.09.24 в 14:06

Локо посреща "Хебър" в 17:00 часа на "Лаута"

С два мача днес стартира изтегленият 12-и кръг в Първа лига. От 17:00 часа "Локомотив" (Пловдив) посреща "Хебър", а от 19:30 "Ботев" (Враца) е домакин на "Спартак" (Варна). "Локомотив" (Пловдив) се намира на шестото място във временното класиране с актив от 11 точки. "Черно-белите" могат да влязат в Топ 4 при успех над "Хебър". Отборът игра контрола в..

публикувано на 13.09.24 в 11:46