Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вещи лица не се явиха в съда, разпитаха Бизюрев за убийството в Цалапица

Отново противоречия в показанията на Рангел Бизюрев, бил стресиран

Снимка: Радио Пловдив, Димитър Владимиров

Нито едно от призованите за днес сутринта вещи лица не се яви в съда за делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за умишленото убийство на Димитър Малинов в Цалапица. Половината вещи лица са уведомили съда, че не могат да присъстват заради ползването на отпуск или болнични. 

Въпреки това окръжния съд даде ход на делото и бяха изчетени и приети две експертизи на веществени доказателства, изготвени от вещото лице Димитър Димитров. 

Едната не установява наличието на кръв по тениски, панталони и маратонки, а другата е установила, че има кръв по маркуч и четка на прахосмукачка. 

Заседанието продължи с допълнителен разпит на Рангел Бизюрев, при който отново бяха констатирани противоречия с разпита му по време на разследването. Противоречията си Бизюрев обясни със стреса от конвоирането при екстрадирането му от чужбина. Той бе категоричен, че не е предоставял наркотици на Митко. 

Всеки ден - нещо ново, различно и противоричево на предходното, каза на излизане от съдебната зала адвокат Антаонета Николова, която защитава майката на убития младеж. Не бих дала вяра на това, което казва, защото е заявил коренно различни неща на досъдебното производство, а  това което заявява сега е свъвсем различно, отбеляза Николова. 

Делото продължи и следобед с  още експертизи - техническа и ДНК експертизи. Вещите лица по тези експертизи, за разлика от призованите сутринта, присъстваха в съда. Допусната бе и допълнителна техническа експертиза - за видеозаписите от  нощта на убийството. 

Следващото заседание по делото срещу Рангел Бизюрев ще се проведе на 10 октомври - с вещи лица и свидетели, включително и таен. Ден преди това ще има очна ставка с Атанас Гунчев.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07